Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat noi proiecte strategice în parteneriat public privat. Două vizează judeţul Constanţa

ro

24 Aug, 2018 06:06 4865 Marime text
Executivul a adoptat ieri o hotărâre prin care se aprobă 16 obiective de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat, de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Opt dintre acestea sunt noi iar două vizează judeţul Constanţa.

Iată care sunt acestea:

1. Extinderea Portului Constanța prin construirea unor terminale suplimentare de operare poate deveni un important punct de atracție pentru investitori și creează premisele pentru operarea de nave de mare capacitate, va conduce la creșterea capacității de transport maritim pentru pasageri și mărfuri, implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale.
 
2. Realizarea de noi spații de cazare la standarde occidentale, prin valorificarea a aproximativ 2,5 km de plajă la Marea Neagră, din zona Costinești – 23 August, va conduce la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții adiacente și, implicit, a turiștilor autohtoni și străini.

Proiectul constă în construirea a patru resorturi de lux, pe o suprafață totală de peste 800 de hectare de teren, dar și a 8 hoteluri de 5 stele cu peste 4.000 de camere.
 
Totodată se va realiza construcția unei rețele de drumuri județene care să facă conectarea noii stațiuni de agrement cu drumul național DN39.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eftimie 25 Aug, 2018 11:34 Construiti.hoteluri?in ce regim..cu ce asociere?
  • cristea eugen 24 Aug, 2018 17:25 maresti un port care este mai mult gol sa exporte produsele unei economii inexistente , baaaaaa trezitiva din prostie ,pe baza fonduriilor UE care acum le primim acum le dam inapoi o sa ajungem mai rau ca GRECIA