Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Rompetrol felicită Montpellier Hérault Sport Club, noua campioană a Franţei

ro

24 May, 2012 03:17 2129 Marime text
siglarompetrola.jpg

Grupul Rompetrol, prin compania subsidiară Dyneff Franţa, felicită noua campioană a Franţei, Montpellier Hérault Sport Club, fiind în continuare alături de această echipă prin parteneriatul început încă din 2009.

„Este un rezultat binemeritat pentru această echipă cu o istorie de peste 38 de ani, ai cărui parteneri suntem încă din 2009. Această colaborare tradiţională este una dintre acţiunile punctuale de susţinere şi implicare în viaţa comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea compania şi este totodată parte din strategia Grupului Rompetrol de a descoperi şi susţine performanţa, indiferent că este vorba de proiecte sociale sau sportive", a declarat Cătălin Dumitru, director general al Dyneff.

Formaţia Montpellier a câştigat duminică pentru prima oară campionatul Franţei, iar aceasta performanţă îi va permite să evolueze în sezonul următor în grupele Ligii Campionilor.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 2,3 miliarde de euro, Dyneff Franţa este cea mai mare companie din regiunea Languedoc-Roussillon, având capitala în Montpellier. Compania s-a implicat în dezvoltarea economică a acestei zone încă din 2006, când a fost preluată de Grupul Rompetrol.

Dyneff Group SA a fost, la momentul preluării, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franţa, cu o experienţă de 40 de ani în importul, distribuţia şi stocarea combustibililor. Ulterior achiziţiei, compania a avut un ritm de dezvoltare rapid începând cu 2007, când acţionarul majoritar al Grupului a devenit KazMunaiGaz. Astfel, în acel an a fost inaugurată prima benzinărie Rompetrol în Franţa, în 2008 este înfiinţată Dyneff Spania, construindu-se 4 benzinării sub brandul Dyneff, urmate în 2009 de primele 2 staţii Rompetrol. Grupul Rompetrol are în prezent în sectorul retail din Franţa şi Spania 9 staţii cu brandul Rompetrol, situate în special pe autostrăzi, în apropierea unor localităţi precum Arzens, Saint Etienne, Peypin sau Les Herbiers.

Dyneff livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane de metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuţie: 140 de staţii de alimentare, 9 reprezentanţe de vânzări cu amănuntul şi 2 de vânzare cu ridicata, situate în Franţa şi Spania, cu o capacitate de depozitare de aproximativ 400.000 de metri cubi. Aceste operaţiuni sunt desfăşurate prin intermediul a trei terminale proprii din Port la Nouvelle şi Saint-Gaudens, prin terminalele din Marsilia şi Lyon, unde este acţionar, şi prin alte 15 terminale închiriate în Franţa şi Spania (două în Barcelona şi două în Bilboa).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii