Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Energetica Electrica SA-contracte pentru achiziția de părți sociale în producția de energie din surse regenerabile. Unul este din județul Constanța

ro

28 Jul, 2021 20:09 3476 Marime text
 
  • În această după amiază pe portalul Bursa de Valori București a fost postat, la secțiunea Evenimente de raportat, anunțul Societății Energetica Electrica SA privind semnare contracte de vânzare-cumpărare în vederea achiziției de părți sociale în trei companii de proiect privind producția de energie din surse regenerabile.
 
Astfel Electrica SA informează acționarii și investitorii că, pe data de 28 iulie 2021, a semnat, în calitate de cumpărator, cu Emanuel Muntmark și cu Cătălin Mrejeru, în calitate de vânzători, trei contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care au ca obiect principal de activitate producția de energie din surse regenerabile, dupa cum urmează:

- Un contract privind achizitia a 100% din părțile sociale deținute de vânzători în Crucea Power Park SRL, pentru un preț total estimat de 8.470.000 euro.
Crucea Power Park SRL dezvolta proiectul eolian „Crucea Est”, cu o capacitate instalata proiectata de 121 MW și o capacitate de stocare a energiei electrice proiectata de 60 MWh (15 MW x 4h), situat in extravilanul comunei Crucea, jud. Constanta.

- Un contract privind achizitia a 100% din partile sociale detinute de vanzatori in Sunwind Energy SRL, pentru un pret total estimat de 1.485.000 euro.
Sunwind Energy SRL dezvolta proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2” cu o capacitate instalata proiectata de 27 MW, situat in vecinatatea orașului Satu Mare.

- Un contract privind achizitia a 100% din partile sociale detinute de vanzatori in New Trend Energy SRL pentru un pret total estimat de 3.245.000 euro.
New Trend Energy SRL dezvolta proiectul fotovoltaic „Satu Mare 3”, cu o capacitate proiectata de 59 MW, situat in vecinatatea orașului Satu Mare.

Contractele prevad achizitionarea de catre Electrica a partilor sociale in cele trei companii si plata pretului aferent in patru etape, structurate in functie de stadiul de dezvoltare a proiectului si de indeplinire a unor conditii suspensive.

Anunțul postat pe Bursa de Valori București este semnat de directorul general Corina Popescu.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Tags: Emanuel Muntmark


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii