Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ministrul Ionuţ Mişa despre legea pensiilor şi impactul bugetar al acesteia

ro

03 Oct, 2017 16:43 1851 Marime text
"Legea pensiilor a fost finalizată, dar nu am primit încă forma finală a documentului pentru a vedea care este impactul bugetar", a declarat, ministrul Ionuț Mișa, la ieșirea de la o întâlnire pe care a avut-o cu conducerea executivă a Băncii Naționale a României (BNR), la sediul instituției bancare, conform Agerpres.ro. 
 

"Înțeleg că a fost finalizată Legea pensiilor. Nu am primit încă forma finală a legii pentru a vedea care este impactul bugetar. În momentul de față avem informații de la colegii noștri care au purtat discuții la nivelul Ministerului Muncii și care ne-au oferit niște informații preliminare. Forma finală a legii nu am primit-o încă oficial. În momentul în care voi avea forma finală, probabil că vom fi pregătiți să facem și o analiză de impact pe fiecare an în parte, și atunci vă vom oferi informații. O să discut cu ministrul Muncii și să văd când vor transmite legea către Ministerul de Finanțe. Pentru noi, ca să facem o analiză de impact, ne va lua câteva săptămâni", a menționat Mișa.

 
Pe de altă parte, ministrul Finanțelor a subliniat faptul că, în privința creșterii salariului brut în mediul privat, va exista o normă tranzitorie ce va reglementa acest lucru.
 

"Așa cum am menționat și anterior, va fi o normă tranzitorie care va crește salariul brut, astfel încât să nu fie afectat salariul net al niciunui cetățean și, totodată, să nu crească cheltuielile totale pe care le realizează un angajator sau sarcina fiscală, cum îi spunem noi, mai tehnic. La nivelul sistemului bugetar cred că suntem deja cu toții de acord, inclusiv reprezentanții sindicatelor, că va fi vorba despre o creștere. Eu spun că am avut discuții cu absolut toate sindicatele din toate domeniile și nu a fost vreo discuție legată de sistemul bugetar", a spus ministrul Finanțelor.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii