Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa de Valori București a deschis pe roșu după căderile de la New York

ro

06 Feb, 2018 11:57 2309 Marime text

Bursa de Valori Bucureşti a deschis marți pe roșu, după căderile de luni de la New York Stock Exchange.

Căderea record a indicelui Dow Jones, care  a stârnit panică pe Wall Street, a fost „în mod clar un fenomen de piață”, este de părere Jeffrey Kleintop, șef de strategii investiționale globale al companiei de brokeraj Charles Schwab, scrie Digi 24.

Indicele BET are o cădere de 3,7%, iar cele 13 companii din componenţa indicelui au căderi ce trec si de 5%

În Asia, Nikkei Stock Average al bursei din Tokyo cu 6,8%, în timp ce indicele australian S&P ASX 200 a pierdut 3,3%. „Este un adevărat măcel”, a comentat pentru Washington Post Chris Weston, şeful de strategie al IG în Australia.

Pieţele bursiere din Asia şi Orientul Mijlociu sunt pe roşu. Principalii indici bursieri din China, India, Pakistan, dar şi din Australia sunt în scădere, scrie Bloomberg. Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, în urma căderilor de pe Wall Street, după ce optimismul faţă de reducerea impozitelor, care a alimentat câştigurile din ianuarie, a dat naştere la îngrijorări legate de inflaţie.

Prăbușirea bursei de la New York, de luni seara, a redus substanțial averile celor mai bogați 500 de oameni din lume, cu circa 114 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a vâzut averea micșorându-se cu 3,6 miliarde de dolari, a doua cea mai mare scădere. Iar Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, cel mai bogat om din lume, a pierdut dintr-un foc 3,3 miliarde de dolari, iar acțiunile companiei sale au scăzut cu 2,8%.

Citeşte şi: Cum este România afectată de scăderea burselor din întreaga lume
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii