Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost schimbat preşedintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. În locul lui a fost numit vicepreşedintele

ro

15 Mar, 2018 14:20 2352 Marime text
Astăzi, prin decizie a primului ministru Viorica-Vasilica Dăncilă, Iulian Offenberg a fost schimbat din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Locul său a fost luat până la numirea conducătorului instituţiei, conform legii, de către vicepreşedintele Iulian Clişeru.

Ambii fuseseră numiţi pe funcţiile deţinute până azi la începutul lunii octombrie 2017.

Reamintim că în Monitorul Oficial al României partea I, numărul 768 din 27 septembrie, a fost publicată Hotărârea Guvernului României 688/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.
 
Actul normativ la care facem referire vine ca o completare Deciziei nr. 365/2017, din 24 aprilie 2017, semnată de premierul de atunci Sorin Grindeanu, privind numirea lui Constantin Gheorghe în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, dar și a completării Legii nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.
 
Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.

Sediul principal al ACROPO este în Constanța (FOTO), iar cel secundar în municipiul București.

Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Structura organizatorică a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră va fi compusă din 54 de posturi, exclusiv exclusiv președintele, vicepreședinții și cabinetul președinte

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii