Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis News Punct… Și de la capăt cu caricatura lui Kemal Ataturk de la Constanța!

ro

23 Mar, 2016 20:27 5045 Marime text
 
O voi spune clar și răspicat: prezentul proiect, care se lansează astăzi, vine mai degrabă ca o necesitate, scrie Tomis News. În urmă cu aproape două săptămâni, în calitate de colaborator al (până atunci) celui mai curajos cotidian central, respectiv PUTEREA, primeam un telefon în care mi se spunea exact așa: „S-au activat niște relații. Ai produs niște valuri cu scrierile tale. Nu mai putem să scriem despre Gabriel Comănescu (președintele Grup Servicii Petroliere – n.r.) și Vergil Chițac (candidatul PNL la Primăria Constanța – n.r.)”. Da, este vorba de același Vergil Chițac, care ne spune de fiecare dată că nu are nici o legătură cu Gabriel Comănescu. Mie mi s-a demonstrat din plin că nu are nici o legătură, fiindu-mi interzis să scriu nu despre Băsescu, Cioloș, Berlusconi, David Cameron, Obama sau Putin, ci tocmai despre cei doi! Evident, pentru că „nu este nici o legătură”!
 
Dovezile în acest sens sunt atât de imbatabile (înregistrări audio, mail-uri, conversații online, SMS-uri ș.a.m.d.), încât numai un nebun ar dori să se facă de râs în instanțele judecătorești.
 
Trecem de la presupusa libertate a presei, expusă mai sus, la dictatura în fașă. Privind pagina de Facebook a candidatului PNL la Primăria Constanța, sesizăm sute de comentarii, care mai de care mai concurente, care l-ar fi făcut gelos pe însuși Nicolae Ceaușescu, iar unul din mulții susținători agramați ai lui Vergil Chițac mi-a sărit în ochi: „va doresc sa fiti in kemal ataturk al Constantei”.
 
Această caricatură a lui Kemal Ataturk beneficiază de galerie și în presa centrală. Dacă nu este prezent în studioul Realității TV, Vergil Chițac este susținut frenetic și fără o bază reală de anumiți jurnaliști (recte Alexandru Căutiș sau Stelian Negrea), care au treabă cu Constanța cum am eu cu Taiwan. Dacă este prezent în platou, așa cum s-a întâmplat în seara de marți, este prezentat ca „expert militar”! Ar fi interesante aspecte lămuritoare din partea lui Vergil Chițac în privința scandalului fregatelor, de exemplu, nave care sunt atât de eficiente, încât, în caz de invazie, mai degrabă ne-am descurca dacă am arunca cu pietre. Fregatele respective au ajuns în România și „grație” campaniei de PR asigurată de societatea AMICOM coruptei companii BAE Systems, aceeași societate care astăzi îi face campanie lui Vergil Chițac. „Expertul militar” Vergil Chițac nu a avut, nu are și, cel mai probabil, nu va avea nici un punct de vedere referitor la această țeapă de proporții produsă statului român, în chiar coasta sa, Forțele Navale, în care este recomandat ca „expert militar”.
 
Este greu să îți păstrezi luciditatea când toată lumea de lângă tine îți spune că ești genial, de aici și drumul clar al lui Vergil Chițac spre propria amăgire, presărat cu aroganța cu care tratează de la o vreme presa constănțeană nesubjugată încă de echipa de campanie a domniei sale. Să spui că presa constănțeană „nu este atât de citită pe cât se crede”, apoi, la doar cinci zile distanță să lansezi o invitație exact presei pe care o consideri inutilă este un exemplu mai mult decât grăitor.
 
Refuz să accept ideea că un partid poate dicta într-o redacție de ziar, motiv pentru care colaborarea cu PUTEREA a încetat și mă încăpățânez să cred că presa TREBUIE să fie LIBERĂ. Pentru că scrisul nu aparține autorului, ci celui care are nevoie de el, adică cetățeanul. Același cetățean care, în aproximativ trei luni, va fi chemat la urne. Tocmai de aceea el are nevoie de o informare corectă și nicidecum „cosmetizată”, trunchiată sau, literalmente, interzisă! Este a doua oară pe parcursul a doar câteva luni când PNL reușește „performanța” impunerii propriului interes de partid în cadrul redacțiilor, pe numele subsemnatului, aspect care reliefează prezenta situație. Continuăm astfel, în ciuda pumnului în gură, campania pentru stabilirea adevărului și nu a interesului de partid, fie că vorbim de PNL, PSD sau oricare alt „P”, pentru că domnii politicieni trebuie să înțeleagă că nu toți oamenii de presă gândesc cu buzunarul, ci cu capul, aspect pe care Tomis News se va strădui să îl demonstreze și care va funcționa sub motivația lui Eugeniu Carada: „Pentru o Românie liberă: oricând, oricum, cu oricine și contra oricui!”.

Preluare din Tomis News

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stefita 06 Jun, 2016 02:27 Dai tare si cu curaj! Un articol bun si vad ca incepe sa mearga bine si acasa la Constanta.
  • gabriel 24 Mar, 2016 13:52 Da-i tare si cu curaj! E o vreme pentru toate!