Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DMHI Mangalia, precizări privind lista datornicilor publicată de ANAF (document)

ro

05 May, 2016 12:23 5043 Marime text
Ca urmare a articolului publicat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa în data de 3 mai 2016 – „DMHI Mangalia, Ameropa Grains, Tomini Trading, Romar Shipping Agency Contribuabili din Constanța, pe lista datornicilor ANAF“, societatea Daewoo Heavy Industries SA, prin Mihai Andrei - Director Divizia Managementul Administraţiei, a transmis un drept la replică.
 
Facem menţiunea că ZIUA de Constanta a publicat lista contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31.03.2016, aşa cum a fost aceasta publicată de ANAF în data de 3 mai. Lista ANAF poate fi consultată AICI.
 
 Redăm mai jos precizările făcute de DMHI Mangalia:

„În prezent, conform ultimului certificat de atestare fiscală emis în data de 25.04.2016, totalul obligaţiilor fiscale şi bugetare principale datorate de societetatea noastră se ridică la suma totală de 43.463.647 lei. Totodată, conform aceluiaşi certificat fiscal se certifică faptul că sumele de rambursat/restituit către societatea noastră cu titlu de «sume negative de TVA solicitate la rambursare» sunt în valoare totală de 144.015.113 lei. Mai mult, în conformitate cu prevederile art. 157 alin.3 din Legea 207/2015 - Codul de procedură fiscal, se stipulează în mod expres faptul că «Nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal este mai mică sau egală cu suma de rambursat/restituit». Aşadar, prin coroborarea informaţiilor din cadrul certificatului fiscal cu prevederile legale în materie, rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că DMHI nu are statut de datornic, întrucât suma datorată este net inferioară celei pe care societatea o are de recuperat de la bugetul de stat cu titlu de «rambursare TVA»“.
 
Ataşăm certificatul fiscal transmis de reprezentanţii DMHI Mangalia odată cu dreptul la replică.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii