Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Exclusiv Descinderi DNA la Ferma Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului!

ro

26 Aug, 2016 23:19 15142 Marime text

Astăzi au avut loc o serie de controale ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și ale inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la Ferma Nazarcea, aflată în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Se pare că organele de control verifică sumele încasate în ultimii ani de Arhiepiscopie de la APIA sub forma unor subvenții pentru culturile declarate.

În cursul zilei, procurorii și inspectorii APIA au vrut să se convingă și de starea de fapt din teren, cu alte cuvinte, dacă suprafețele cultivate declarate există și în realitate.Controlul Agenției de Plăți în Agricultură a fost confirmat și de reprezentanții zonali, fără a da mai multe detalii cu privire la ceea ce se verifică. Și reprezentantul Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, care se pare că și-a întrerupt concediul, a confirmat controlul în ferma Nazarcea, precizând că “doar cei de la APIA fac un control de rutină”.

De asemenea, surse din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ne-au relatat că astăzi a fost o zi tensionată pentru IPS Teodosie care a convocat o ședință de urgență a Permanenței Centrului Eparhial, o ședință plină de mister, la ieșire toți consilierii fiind tăcuți și tensionați. Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002. Atunci executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (viță-de-vie și livadă n.n), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 

De asemenea, aceeași hotărâre prevedea și transmiterea cu plată a imobilului "Grup Social Culme", având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din proprietatea Societăţii Comerciale "Nazarcea-Ovidiu" - S.A., cu sediul în municipiul Constanta, în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 


Articolul integral pe dezvaluiri.ro

UPDATE 3, 27 august, ora 12.48

Potrivit unor surse DNA, în cursul zilei de ieri, au fost ridicate nişte documente de la Ferma Nazarcea. 

UPDATE 2, 27 august, ora 11.35

Pentru mai multe lămuriri privind subiectul prezentat, l-am contactat pe primarul din Ovidiu, George Scupra. Acesta ne-a spus că nu cunoaşte „subiectul”.

UPDATE 1, 27 august, ora 10.03

Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a confirmat, în cursul acestei dimineţi, controlul de ieri al APIA. „APIA a fost să verifice suprafeţele şi culturile, conform regulilor lor”. Întrebat despre un control al procurorilor DNA, Eugen Tănăsescu ne-a spus că nu ştie astfel de informaţii.
„De DNA nu ştiu nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii