Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Viceprimarul Florin Cocargeanu dă asigurări că din luna octombrie, constănțenii nu vor mai plăti parcarea pe timpul nopții!

ro

11 Aug, 2021 00:00 8322 Marime text


 

  • ​Propunerile de modificare a regulamentului parcărilor publice au fost prezentate la ZIUA LIVE, de viceprimarul USR, Florin Cocargeanu și consilierul local, Mirela Garip
  • Consilierii locali municipali ai USR vor propune în cadrul unei ședințe de Coaliție și ulterior în Consiliul Local Municipal amendamente la regulamentul parcărilor

  • USR vrea ca în intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică, pe tot parcursul anului, parcarea în Constanța să fie gratuită

  • Viceprimarul municipiului Constanța a avansat și o data de la care noile reglementări ar putea intra în vigoare: octombrie 2021 iar pentru stațiunea Mamaia, din viitorul sezon estival

  • Florin Cocargeanu a mai spus că de la aplicarea prevederilor regulamentului parcărilor pe raza municipiului Constanța și până în prezent, în intervalul iunie-iulie,  administratorul drumului/parcărilor a încasat aproximativ 450.000 de euro din taxele de parcare plătite de constănțeni și de turiști


Consilierii locali municipali ai USR vor propune în cadrul unei ședințe de Coaliție și ulterior în Consiliul Local Municipal amendamente la regulamentul parcărilor și celui privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza Municipiului Constanța.

Propunerile de modificare a regulamentului parcărilor publice au fost prezentate la ZIUA LIVE, de viceprimarul USR, Florin Cocargeanu și consilierul local, Mirela Garip.

Iată cele mai importante propuneri:

- plata parcării numai în intervalul 08:00-20:00  și abonamente pentru zonele 0 și 1;  
- Mamaia devine zona 2(excepție parcarile din zona Perla, Cazino și Summerland care vor rămâne zona 0);
- Posibilitatea închirierii unui loc de parcare de reședință și pentru cei care dețin un autovehicul în folosință;
- pentru imobilele noi(locuințe unifamiliale, semicolective sau colective) asigurarea a două locuri de parcare/unitate locativă indiferent de suprafața acestuia.


Florin Cocargeanu, viceprimar                                       Mirela Garip, consilier local USR


 
În intervalul 20:00-8:00, de luni până duminică, pe tot parcursul anului, parcarea va fi gratuită!

 
Aceasta este cea mai importantă modificare pe care consilierii locali municipali de la USR PLUS vor s-o aducă regulamentului parcărilor de pe raza municipiului Constanța.

„Regulamentul este perfectibil. Dacă și pe viitor mai întâmpinam alte proiecte, cu siguranță vom interveni asupra lor”, a spus viceprimarul Cocargeanu la ZIUA LIVE.


Întrebați dacă aceste modificări nu vin cumva tardiv, din punct de vedere electoral, după ce, regulamentul și-a produs deja efectele iar locuitorii municipiului Constanța au atins o limită a nemulțumirilor, consilierul local USR, Mirela Garip a explicat la ZIUA LIVE că: „Vom asculta în continuare dorințele cetățenilor și vom propune amendamente. Orice idee, sugestia poate fi trimisă pe mailul USR. Colectăm idei. Cât despre tardivitate, să nu uităm că acest regulament a fost aprobat în luna aprilie. Da, am asteptat să vedem cum este primit acest Regulament de către cetățeni. Am primit sesizări de la ei și ulterior am formulat câteva amendamente pe care sperăm să le putem aproba în cadrul Consiliului Local Municipal.”

Propunerile urmează să fie discutate și cu aleșii locali de PNL, deoarece și ei au câteva propuneri de modificare.

„Cu siguranta și noi și ei am avut discuții cu cetățenii și am căzut de acord că acest Regulament va suferi modificări. În cadrul discutiilor vrem să ne îndreptăm și către tarife. Vrem să vedem ce idei vin din ambele părți și vom formula o variantă finală” , a adăugat Florin Cocargeanu.


Viceprimarul municipiului Constanța a avansat și o data de la care noile reglementări ar putea intra în vigoare: octombrie 2021 (n.r. dacă amendamentele vor fi aprobate în ședința de CLM din luna septembrie) iar pentru stațiunea Mamaia, din viitorul sezon estival!

Florin Cocargeanu a mai spus că de la aplicarea prevederilor regulamentului parcărilor pe raza municipiului Constanța și până în prezent, în intervalul iunie-iulie,  administratorul drumului/parcărilor a încasat aproximativ 450.000 de euro din taxele de parcare plătite de constănțeni și de turiști.


PRECZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

ZIUA LIVE Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu - „Trebuie să începem să construim parcări supraetajate”

ZIUA LIVE. Modificări importante. USR vrea amendarea Regulamentului parcărilor din municipiul Constanța

Consilierii locali USR Constanța merg în ședința Coaliției cu amendamente la Regulamentul parcărilor. Iată ce le propun partenerilor de la PNL!


 Interviul video, integral poate fi urmărit aici: 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii