Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgomotele de pe faleza Constanței pe care toți le așteptau de mult. Șantierul ce învăluie Cazinoul este binevenit! (galerie foto)

ro

26 Jun, 2020 00:00 4577 Marime text

  • Oamenii trec bucuroşi pe lângă gardurile dincolo de care se află buldo-excavatoarele.

  • Zi după zi, de la finele lui aprilie, utilajele huruie, sunetele de şantier se împletesc cu valurile mării.

  • Lucrările vor fi finalizate la mijlocul anului 2022.

O dimineaţă liniştită pe faleza Constanţei. Soarele a sărutat marea de mult, iar acum veghează liniştit întinderea nesfârşită de apă, din înaltul cerului.
Pescăruşii îşi demonstrează nonşalanţi talentele de pescari şi servesc peşte proaspăt direct din apă, ca în fiecare dimineaţă, de la începutul lumii. Scările ce duc spre Cazinou, pe lângă Acvariu, parfumează discret locul cu un miros amețitor de tei.
În liniştea dimineţii, mai multe utilaje se alătură concertelor profesioniste ale pescăruşilor. „Huuuur! Huuur!“. Sunt camioanele ce mișcă neobosite materialele de construții și molozul.
Şi totuşi, în peisajul idilic, în liniştea momentului, aceste zgomote nu deranjează pe absolut nimeni. Oamenii trec bucuroşi pe lângă gardurile dincolo de care se află buldo-excavatoarele şi celelalte utilaje şi chiar zâmbesc. Este sunetul pe care constănţenii îl aşteptau de ani de zile: se lucrează la Cazino!
 

Oamenii nu mai pășesc cu strângeri de inimă


Zi după zi, de la finele lui aprilie, utilajele huruie, sunetele de şantier se împletesc cu valurile mării şi, totuşi, nimeni nu este deranjat, nimeni nu se întreabă cu ciudă cât mai durează. Din contră, întrebarea este pusă cu nerăbdare.
După ani de zile de uitare, Cazinoul în sfârşit renaşte. În sfârşit, oamenii nu mai păşesc pe lângă măreţul edificiu cu o strângere de inimă şi o părere de rău. Paşii lor se îndreaptă acum încrezători spre locul de renaştere. Şantierul ce învăluie Cazinoul este binevenit!
Lucrările de consolidare, renvoare și restaurare ce se desfășoară la Cazinoul din Constanța sunt programate să fie finalizate la mijlocul anului 2022.
Licitația pentru restaurarea Cazinoului a fost adjudecată în decembrie 2019 de asocierea Aedificia Carpați (lider de asociere) & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.

Citește și:

#ConstanțaEsteBine:
Cazinoul, încă o încercare (galerie foto)

Reabilitarea Cazinoului. La parter vor exista două camere muzeu! „Noi toți sperăm și așteptăm să mai găsim printre pereții Cazinoului urme ale trecutului”

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii