Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veniţi să-l ajutăm pe Liviu Andrei Cocoş! Rugbyştii joacă astăzi, la Constanţa, pentru viaţa băiatului bolnav de leucemie (galerie foto)

ro

05 Dec, 2015 00:00 4510 Marime text
Drama prin care trece Liviu Andrei Cocoş, un băiat de 14 ani din Constanţa, bolnav de leucemie, i-a impresionat pe toţi cei care au auzit de cazul său cutremurător. Fiecare a încercat, după puteri, să-i ajute şi să le aline suferinţa lui Liviu Andrei şi mamei sale, Ionela Ţigănilă, cea care, de un an, de când băiatul a fost diagnostic cu teribila boală, se luptă cu destinul potrivnic care i-a lovit atât de nemilos. 

Sâmbătă, 5 decembrie, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, va avea loc o acţiune caritabilă, „Jucăm pentru Liviu Andrei!“, sub forma unui turneu de rugby, care îşi propune să strângă bani sau produse care să-l ajute pe Liviu Andrei. Evenimentul a fost iniţiat de echipa de old-boys Rechinii Constanţa, iar la triunghiular mai participă, pe lângă această formaţie, CS Năvodari (vicecampioana Diviziei Naţionale) şi Tomitanii Constanţa (multiplă campioană naţională de juniori). Turneul începe la ora 12.30, iar lovitura de start va fi dată chiar de Liviu Andrei, care va primi şi alte cadouri de la rugbyşti.

Şi FC Farul i-a sărit în ajutor

Cei care joacă, arbitrii, antrenorii şi alţi oameni cu suflet vor dona bani, fiind invitaţi şi spectatorii. În acest sens, va exista în tribună o urnă mobilă, în care se pot depune bani. Din partea CS Năvodari, băieţelul şi mama lui vor primi şi 7,5 tone de lemne, care vor fi descărcate la casa celor doi imediat după meci. Iar alături de cei doi sunt şi alte echipe şi persoane inimoase. Băiatul este sprijinit şi de FC Farul, Liviu Andrei fiind invitat de „marinari“ în vizită la stadionul Farul, unde a primit din partea clubului (prin intermediul sponsorului tehnic) un tricou cu autografele jucătorilor, un echipament complet de joc şi o minge de fotbal. De asemenea, aseară, puştiul a dat startul meciului FC Farul - Dunărea Călăraşi, iar oficialii clubului constănţean au amplasat în faţa tribunei oficiale a stadionului o urnă în care să fie depuşi bani.

„Grazie, Mario!“

Toţi încearcă să-i alunge lui Liviu Andrei, fie şi pentru o clipă, durerea din suflet şi să-i aducă o mică bucurie. Chiar şi un pictor Italian, Mario Manzalini, îi este aproape băieţelului. Aflat într-o scurtă vizită în România, artistul l-a vizitat pe Liviu Andrei şi a realizat pentru acesta un desen deosebit. Puştiul şi-a dorit să apară la volanul unui monopost de Formula 1, iar visul i-a fost îndeplinit de Mario Manzalini, care l-a desenat pe băiat în această ipostază, într-un monopost „Ferrari“ cu numărul 1! Pictorul Italian va fi prezent, astăzi, şi la acţiunea umanitară de pe stadionul „Mihai Naca“. „O seară minunată în compania lui Liviu Andrei, alături de Mario Manzalini, care, cu ocazia unei scurte vizite în România, a realizat un tablou special pentru Andrei. Grazie, Mario! Acesta ne-a ajutat si pentru evenimentul organizat anterior, pentru colegul nostru, «Pitic»“, au postat Rechinii Constanţa, pe pagina lor de Facebook.

Mama nu mai poate face faţă cheltuielilor

Ionuţ Marian Lungu, reprezentant al echipei Rechinii, speră ca acţiunea umanitară să adune la stadionul „Mihai Naca“ cât mai multe persoane. „Vrem să arătăm că şi rugbyştii pot da o mână de ajutor, atunci când e nevoie. Iar necesităţile sunt foarte mari în acest caz. Toţi ştim ce înseamnă leucemia şi ce costuri presupune tratamentul. Mama nu mai poate face faţă costurilor legate de boala copilului şi cheltuielilor curente. Aşa ne-a venit ideea organizării acestei acţiuni umanitare. Noi, Rechinii Constanţa, am iniţiat un eveniment similar şi anul trecut, în sprijinul unui coleg de-al nostru, Dan «Pitic» Botezatu. Nu urmărim să strângem o anumită sumă, ci cât se va aduna“, a declarat Ionuţ Marian Lungu.

Băiatul este foarte curajos şi optimist“

„Medicamentele costă între şapte sute şi opt sute de lei lunar. Copilul trebuie să bea numai apă plată şi are o sumedenie de nevoi speciale. În plus, acasă trebuie un mediu steril. Trebuie folosit numai detergent pudră. Sperăm să găsim ajutor astfel încât să igienizăm casa cu materiale speciale, vopseluri şi soluţii. Pot să vă spun că băiatul este foarte curajos şi optimist, ceea ce îl ajută 50% în lupta cu boala. Sâmbătă, nu va fi numai o strângere de fonduri, ci şi un spectacol rugbystic, la care invităm cât mai multe persoane“, a mai spus Ionuţ Lungu.

Donaţii se pot face şi în contul RO81 RZBR 0000 0600 1509 4269, deschis la Raiffeisen Bank - Agenţia Marea Neagră, beneficiar Ionela Ţigănilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii