Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un sondaj realizat de Banca Mondială, Federaţia Zonelor Metropolitane şi municipalitate Constănţenii, chemaţi să decidă priorităţile oraşului!

ro

28 Jan, 2019 00:00 2667 Marime text
Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România a lansat un chestionar prin intermediul căruia, până pe 22 martie 2019, puteţi alege cele mai importante proiecte ce ar trebui dezvoltate în oraşul Constanţa. Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România pe care le propun locuitorilor.
 
Puteţi face acest lucru ierarhizând, în ordinea importanţei pentru comunitatea constănţeană, cele nouă proiecte din acest chestionar, aşa cum sunt ele indexate la capitolul dezvoltarea zonei urbane Constanţa:​​​​
Viteză sporită de circulaţie calea ferată Constanţa - Bucureşti;
Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu”;
Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa;
Modernizarea ecluzelor de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia Năvodari;
Extinderea plajelor şi consolidarea falezelor;
Drumul TransRegio „Marea Neagră” (Constanţa - Vama Veche);
Amenajarea portului de agrement „Diamant”;
Dezvoltarea Portului Constanţa;
Riviera Tomis.
 
Acest chestionar face parte din campania World Bank România (n.r. Banca Mondială România), realizată în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, Urbanize Hub şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, respectiv primăriile comunităţilor din zona metropolitane.
 
Primăria Constanţa va mediatiza acest chestionar începând din această săptămână pe site-ul instituţiei, dar şi pe pagina de Facebook. Până atunci, dacă vreţi să participaţi la această consultare, o puteţi face accesând acest link.
 
Primăria Constanţa, acord cu Banca Mondială
 
Pe 9 octombrie 2017, Biroul Băncii Mondiale din România şi Primăria Municipiului Constanţa au semnat un acord de servicii de asistenţă tehnică pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a bunelor practici internaţionale în domeniul dezvoltării urbane.
 
Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică municipalităţii Constanţa pe o perioadă de trei ani. Obiectivul acestui sprijin este acela de a transforma Constanţa într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru localnici.
 
Banca Mondială oferă asistenţă municipiului Constanţa pe trei piloni principali: consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, cu accent pe sprijinirea îmbunătăţirii proceselor de planificare şi implementare a proiectelor, îmbunătăţirea gradului de sustenabilitate financiară a municipalităţii şi elaborarea unui program de investiţii multianual; îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, prin identificarea unor bunuri neutilizate la adevăratul lor potenţial şi care ar putea fi valorificate mai bine în vederea susţinerii obiectivelor de politici publice pe care şi le propune primăria.
 
În plus, va fi acordat sprijin şi pentru adoptarea bunelor practici internaţionale pentru dezvoltarea urbană a oraşului, precum şi pentru abordarea activităţilor de reabilitare a cartierelor cu arhitectură veche.
 
Sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane, cu accent pe dezvoltarea unui profil de competitivitate în Zona Metropolitană Constanţa, evaluându-se performanţa comercială a municipiului şi capacitatea acestuia de a-şi valorifica potenţialul de export şi sprijinirea eforturilor Primăriei de promovare şi facilitare a investiţiilor.
 
La momentul semnării acordului, primarul Decebal Făgădău afirma: „Constanţa se angajează să abordeze de o manieră integrată dezvoltarea urbană funcţională şi atragerea de investiţii. Constanţa este una dintre puţinele zone urbane din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Prin accesarea acestei asistenţe tehnice personalizate, oraşul are oportunitatea unică de a fructifica potenţialul de care dispune în scopul de a deveni mai competitiv şi mai atractiv pentru oameni, afaceri şi turism”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gogu 28 Jan, 2019 10:02 Nu functioneaza ierarhizarea!