Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copac a căzut peste o maşină în Mamaia. Pomacost SA, scoasă de la plată Reparaţiile, suportate de Consiliul Local şi de Municipiul Constanţa, prin primar

ro

30 Oct, 2018 00:00 2461 Marime text
Judecătorii din Constanţa au luat o nouă decizie în dosarul în care Consiliul Local Constanţa şi Municipiul Constanţa, prin primar, şi SC Pomacost SA au fost obligate, în primă instanţă, la plata sumei de peste 12.000 de lei, sumă ce reprezintă costul reparaţiilor unui autoturism implicat într-un eveniment rutier pe raza municipiului Constanţa.
 
Pe scurt, în august 2014, un copac aflat pe spaţiul public s-a prăbuşit şi a avariat un automobil marca Dacia, model Logan, asigurat cu poliţă tip CASCO.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a admis apelul formulat de apelantul SC Pomacost SA, în contradictoriu cu intimaţii Consiliul Local Constanţa, Municipiul Constanţa, prin primar, Uniqua Asigurări SA şi Sport Turism, împotriva sentinţei civile nr. 6618/2017 din data de 06.06.2017 a Judecătoriei Constanţa.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a schimbat în parte sentinţa apelată, în sensul că a respins ca neîntemeiată acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta Pomacost SA şi cererea de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.
 
În continuare, Tribunalul Constanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate privind respingerea acţiunii faţă de pârâta Sport Turism pentru lipsa calităţii procesual pasive, admiterea acţiunii în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Constanţa, Municipiul Constanţa, prin primar, obligarea acestora la plata despăgubirilor către reclamantă şi obligarea pârâţilor Consiliul Local Constanţa, Municipiul Constanţa, prin primar, la plata cheltuielilor de judecată de 714,8 lei către reclamantă.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 29 octombrie, Pomacost SA are sediul social în municipiul Constanţa şi a fost înfiinţată în anul 2001.
 
Pomacost SA are un capital social subscris de 500.000 de lei, integral vărsat, compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 de lei. Firma este controlată de Listă Persoane Fizice. Persoane împuternicite ale Pomacost SA sunt Mădălina Bîsceanu - director economic şi Alexandru Pimen Leca - administrator unic.
 
Pomacost SA desfăşoară activităţi de întreţinere peisagistică. 
 
Aşa cum menţionam şi în ediţiile anterioare, Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014.
 
Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
 
Citeşte şi:
 
Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa. Cine se află în spatele afacerilor de milioane de lei?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii