Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean este consilierul personal al lui Marcel Vela, noul ministru de Interne. Despre cine este vorba

ro

21 Nov, 2019 00:00 13022 Marime text

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, din Guvernul Orban I, are un sfătuitor care a stat în spatele mai multor miniștri, având o experiență de necontestat. Este vorba de dobrogeanul general Gelaledin Nezir, un om al cărui nume îl asociem cu multe evenimente marcante din istoria recentă a României.


Generalul Nezir este persoana care a coordonat funeraliile fostului suveran al României, Regele Mihai I. De asemenea, tot Gelaledin Nezir s-a ocupat și de ceremonialul repatrierii Reginei-Mamă Elena, în luna octombrie 2019. A ocupat funcţii importante în Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Apărării Naționale sau la Ministerul Justiţiei.
Gelaledin Nezir este fost chestor principal de poliţie, fost director al Direcţiei Secretariat General şi Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este cetățean de onoare al orașului Cernavodă.


Format la Liceul Militar de Marină “Alexandra Iona Cuza” din Constanţa, Gelu, cum îi spun apropiaţii, şi-a continuat studiile superioare în Armată, lucrând iniţial în Marina Militară şi ulterior în Ministerul de Interne. De-a lungul carierei sale, Gelaledin Nezir a fost decorat de nenumărate ori cu cele mai înalte distincţii militare: Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.


Citește și:

Un general a fost trecut în rezervă. Trei chestori de poliție au încetat raporturile de serviciu cu MAI. Printre ei și un constănțean

Constănțeanul Gelaledin Nezir coordonează ceremonia de repatriere a Reginei Elena

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii