Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supărare pe rebordurare la Constanţa. Dispar locuri de parcare. Răspunsul municipalităţii (galerie foto)

ro

08 May, 2019 00:00 6081 Marime text

Pe strada Baba Novac din municipiul Constanţa, pe sectorul cuprins între strada Poporului şi sensul giratoriu de lângă restaurantul Rapsodia, se lucrează la rebordurarea trotuarelor. Un fapt pozitiv, de altfel. Doar că a apărut o problemă: cea a locurilor de parcare.
 
Un constănţean care locuieşte în zonă a trimis pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa o sesizare prin care cere Primăriei Constanţa să rezolve problema locurilor de parcare. „Rămâne o mare problemă nerezolvată, la care firma Confort Urban, executantul lucrării, nu a dat un răspuns. „Pe ambele sensuri ale porţiunii de stradă, parcate parţial pe trotuar, sunt peste 100 de autoturisme ale locatarilor din zonă. Posesorii acestora, după rebordurare, din cauza înălţimii bordurilor, nu vor mai putea parca autoturismele. Parcarea din jurul parcului «Ţara piticilor» este complet ocupată. Era necesar ca Primăria Constanţa să rezolve în prealabil această problemă: fie prin crearea de scuaruri de parcare pe actualele amplasamente prin reducerea lăţimii trotuarelor, fie prin amenajarea unei microparcări între blocurile L 104 şi L 105 (spaţiu liber) sau alte modalităţi în apropierea blocurilor L 118, L 118 A şi L 119“, ne-a scris acesta.
 
Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat că trotuarul din această zonă nu va fi modificat, ci doar vor fi montate alte borduri, mai înalte. „În ceea ce priveşte locurile de parcare, acestea vor fi amenajate de-a lungul carosabilului, acolo unde situaţia va permite“, a punctat Ionela Bărboi, de la Biroul de presă al Primăriei Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 09 May, 2019 01:44 Cei care nu au loc de parcare, să nu parcheze, să își caute loc mai departe. Trebuia să se gândească când au cumpărat casă că nu au loc de parcare. Sau când au construit casa, de ce nu și-au luat lot mai mare să facă curte cu acces rutier? Sau cei care aveau curte, au parcelat trenul lor pentru a construi case noi și a le vinde ca să cumpere merțane și bemveuri iar apoi dau vina pe primărie că nu au loc de parcare. Primăria să instituie taxa pentru parcare urbana de 20 lei pentru perioade mai mari de 15min/zi in locurile neamenajate și lumea va începe sa vanda rablele cumpărate din Occident pe care le folosesc odată în lună.
  • Constantean 08 May, 2019 20:02 E bataie de joc, dupa ce ca traim in niste vremuri cu multe griji, in loc sa impace confortul locatarilor posesori de auto cu confortul pietonilor, ei fac lucrari ca sa "risipeasca" niste bani. Tot la clica Fagadau in buzunar intra pe alta parte, ca altfel nu-mi explic cum pe un primar nu-l intereseaza ca avem un oras supraaglomerat si nu avem cum sa evaporam masinile, nici sa le facem sa leviteze. Solutii exista, mai ingustezi putin trotuarul, mai ingustezi benzile sau dedici (unde se poate) o banda pt parcare in spic sau paralel cu trotuarul....nu sunt eu inginer, dar inginerii constructori pt ce lucreaza cu primaria daca sunt incapabili sa gaseasca solutii? Pt ce sunt platiti din contributiile noastre? Daca habar nu au ce sa faca, atunci sa lase pe altii...
  • Vasilică 08 May, 2019 18:26 Nu sunteti mereu șoferi, uneori deveniți și pietoni și atunci pe unde circulați? Sunt bune trotuarele, axati-va pe critici cu privire la lipsa parcurilor. Ieri era sa ma lovească o masina pe strada pt ca nu aveam loc sa trec pe trotuar din cauza mașinilor parcate. Nici poliția și nici localii nu fac nimic in acest sens, decât unde au interese.
  • Iulian 08 May, 2019 12:16 Primaria incaseaza impozite pentru autoturisme dar a devenit o mare problema gasirea unui loc de parcare.Din pacate faptul ca se monteaza stalpisori si se inalta bordurile duce la diminuarea drastica a locurilor de parcare care erau si asa insuficiente.Apoi vine Politia Locala care aplica amenzi desigur in slujba cetateanului. Ar fi trebuit sa amenajeze parcari si apoi sa desfiinteze locurile de parcare de pe marginea strazii prin metodele binecunoscute .
  • Datcu 08 May, 2019 10:51 Primăria cheltuie cu destinație pentru aceste broduri mai înalte si pentru stâlpi, in loc sa ingusteze trotuarele și sa parchez mașinile oblic nu lateral.
  • Ctean 08 May, 2019 06:49 Astia nu sint sanatosi dupa ce ca nu aveai loc sa circuli cum trebuie pe soselele din constanta mai fac si tampeniile astea , handicapatii mintal din birourile primariei pe unde dracului circula , unde dracului isi parcheaza masinile cand vin acasa ei nu vad ca orasul este sufocat ? Aste nu sint solutii de oameni competenti ci de nebuni
  • Parcagiu' 08 May, 2019 06:24 Pe Primarie nu o intereseaza deloc de locurile voastre de parcare. Vrea sa cheltuie neste bani. Daca vreti sa vedeti cum amenajeaza Primaria locuri de parcare mergeti pe str. Pandurului.