Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judeţean a ajuns în instanţă. E ultima şansă pentru Grasa de a mai schimba decizia Curţii de Conturi!

ro

25 Nov, 2016 00:00 3820 Marime text
Camera de Conturi a României a respins în urmă cu câteva zile contestaţia Spitalului Judeţean cu privire la Decizia nr. 24 din 15.06.2016 aferentă raportului întocmit în urma controlului efectuat în cursul anului 2016 la Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
 
Singura variantă rămasă la dispoziţia conducerii Spitalului Judeţean pentru a mai schimba „soarta” deciziei Curţii de Conturi era instanţa de judecată. Pe 23 noiembrie, Spitalul Clinic de Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a înregistrat pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal dosarul cu nr. 8069/118/2016 privind anulare act administrativ Decizia nr. 24/15.06.2016, emisă de Curtea de Conturi a României şi de Camera de Conturi Constanţa.
 
Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) l-a notificat pe managerul spitalului, dr. Cătălin Grasa, în legătură cu modalitatea prin care va aduce la îndeplinire recomandările rezultate în urma controlului Curţii, care nu sunt deloc puţine, după cum aprecia vicepreşedintele CJC Dumitru Learciu. „Cunosc situaţia îndeaproape şi pot să afirm că, din punctul meu de vedere, decizia reprezintă un dezastru pentru spital, care are de recuperat prejudicii din contractele încheiate în ultimii ani cu nerespectarea legii”, ne-a spus Learciu.
 
Vă reamintim că ZIUA de Constanţa a solicitat oficial Camerei de Conturi Constanţa decizia emisă în urma controlului efectuat la Spitalul Judeţean Constanţa. Instituţia Curţii de Conturi nu ne-a putut pune la dispoziţie documentul, motivând că „înscrisurile şi constatările reţinute în cazul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa fac obiectul unei cauze penale”. La rândul lor, nici reprezentanţii Spitalului Judeţean nu doresc să facă publică decizia Camerei de Conturi Constanţa, pe care, de altfel, au contestat-o până acum de două ori, fără succes.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii