Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg Primăria Constanţa sistează construcţia pasarelelor din Mamaia

ro

17 Dec, 2013 00:00 5032 Marime text
Administraţia publică locală constănţeană demara, pe 20 septembrie, cu surle şi trâmbiţe, lucrările de construcţii aferente proiectului „Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale”. Proiectul presupune construirea a trei pasarele în Mamaia: pasarela „Iaht”, localizată la intrarea sudică a staţiunii, în zona Satului de Vacanţă, pasarela „Năvod şi pescăruşi”, situată în zona Cazino Mamaia, şi pasarela „Val retro”, poziţionată în apropiere de Hotel Rex.
 
„Obiecte de artă”. Ia-le de unde nu-s!
 
Valoarea totală a proiectului ajunge la 10.592.525,58 de lei, sumă din care contribuţia Uniunii Europene este de 6.880.807,76 de lei, a Guvernului României de 10.592.525,58 de lei, iar a municipiului Constanţa, în calitate de beneficiar, de 2.200.252,26 de lei.
La momentul începerii lucrărilor, primarul Constanţei, Radu Mazăre, menţiona că „pasarelele în sine vor fi nişte obiecte de artă”. „Vor fi desfiinţate nişte treceri de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza mult traficul”, specifica edilul şef. Social democratul preciza, în acelaşi context, şi că „Mamaia va fi fi foarte spectaculoasă datorită acestor pasarele”.

Municipalitatea intenţiona, potrivit declaraţiilor viceprimarului Decebal Făgădău, să inaugureze cele trei pasarele la data de 1 decembrie. Ziua de 1 decembrie a trecut, evident, şi nici vorbă de vreo inaugurare. Se pare însă că nici nu va exista una până la finalul anului, administraţia locală amânând finalizarea şi, respectiv, inaugurarea acestui obiectiv. Şi asta din cauză că, aşa cum a menţionat Decebal Făgădău, „au apărut nişte lucrări neprevăzute”, motiv pentru care administraţia locală a solicitat „actualizarea documentaţiei şi semnarea unui act adiţional al contractului de finanţare”. „Am emis ordin de sistare a lucrărilor până vom avea actul adiţional semnat, act adiţional al contractului de finanţare semnat între Primăria Municipiului Constanţa şi autoritatea de management a Programului Operaţional Regional”, a ţinut să menţioneze viceprimarul municipiului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii