Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţie mai rar întâlnită în Justiţia din Constanţa! O bancă, obligată în primă instanţă să plătească unui client daune morale

ro

31 May, 2018 00:00 4605 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus, în primă instanţă, obligarea unei unităţi bancare să achite unui client suma de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale. Decizia nu este definitivă.
 
Potrivit datelor oficiale, cetăţeanul a contractat un credit bancar, iar după doi ani a primit un document emis de către unitatea bancară la care apelase, act din care reieşea că trebuie să achite, până la finele lunii decembrie 2015, suma de aproximativ 5.000 de lei până la o anumită dată.
 
La începutul lunii decembrie 2015, a achitat mai mult de jumătate din suma anterior precizată, iar după jumătatea lunii a mai plătit câteva sute de lei. Ulterior, la doar câteva zile, cetăţeanul a mers la bancă să achite şi restul banilor, însă a fost informat că, fix în ziua în care a plătit cele câteva sute de lei, creanţa sa fost cesionată în favoarea unor recuperatori de creanţe. În faţa magistraţilor, omul spune că nu a fost notificat cu privire la cesionarea creanţei sale.
 
În motivare, magistraţii arată că fapta ilicită şi culpabilă a băncii i-a produs reclamantului un prejudiciu moral, reprezentat de suferinţele psihice şi impactul emoţional.
 
Pe cale de consecinţă, Judecătoria Constanţa a dispus, în primă instanţă, obligarea unei unităţi bancare să achite unui client suma de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale. Decizia nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată la Tribunalul Constanţa, instanţă care a schimbat în parte sentinţa apelată, în sensul că a respins acţiunea promovată de reclamant sub toate capetele de cerere. Nici această hotărâre nu este definitivă. În prezent, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa, însă până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii