Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secţii renovate versus secţii nerenovate Ce ar putea vedea constănţenii la Spitalul Judeţean, de Ziua Porţilor Deschise (galerie foto)

ro

14 Aug, 2015 00:00 3507 Marime text
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei“ Constanţa a anunţat că organizează, pentru prima dată, sâmbătă, 22 august, Ziua Porţilor Deschise.

Constănţenii şi toţi cei interesaţi să viziteze Spitalul Judeţean sunt aşteptaţi la intrarea „Acces vizitatori“ (partea dinspre RAJA), începând cu ora 10.00, pentru a participa la o întâlnire cu echipa managerială a Spitalului Judeţean şi cu personalul medical. De asemenea, cei interesaţi pot participa la circuite de vizită a secţiilor spitalului. „Nu am făcut un circuit al zonelor pe care le vor putea vizita constănţenii şi turiştii. Vor merge şi în zone care acum se reabilitează, la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Imagistică. Desigur, nu se va intra în blocurile de operaţie sau la reanimare. În saloane se va putea intra doar cu acordul pacienţilor şi al aparţinătorilor. De asemenea, le vom explica celor care ne vor trece pragul şi cum e cu timpii de aşteptare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, directorul Spitalului Judeţean.
După ce au aflat de iniţiativa unităţii sanitare, comentariile constănţenilor nu au întârziat să apară. „Sper ca populaţia Constanţei ce vine să viziteze să nu fie plimbată doar în secţiile renovate“, a comentat pe Facebook Daniela Ichimov. „Program de vizită la gândăcei şi şoricei?!??? Să fim serioşi! Sigur vor fi plimbaţi doar în secţiile renovate. Aşteptăm părerile mămicilor care vor putea merge!“, a scris Oana Marcu. Nela Barbu ne îndeamnă: „Vizitaţi cu încredere Neurologia!“

Imagini cu secţia Pediatrie, postate de constănţeni pe o reţea de socializare

Între timp, pe pagina de Facebook SOS Spitalul Judeţean Constanţa, un constănţean a postat o serie de imagini în care se văd condiţiile insalubre din secţia de Pediatrie de la etajul 9. Şi de data asta, constănţenii nu au rămas indiferenţi şi au scris comentarii acide. „Da, cunosc. Te duci cu o boală şi dai în alta! Mizerie!“, a scris Laura Sava. „Mai ceva ca în filmele de groază“, a spus Marius Marius. „Așa e peste tot. Cu excepția cabinetelor lor“, susţine Daria Fabian. „Rușine celor ce conduc ţara! Bine că facem Catedrala Neamului cu bani luați de la Sănătate. La ce ne trebuie spitale modernizate? Și nu ei sunt idioții, ci noi, că acceptam situația și nu ieșim în stradă. Pediatria nu s-a renovat încă. Doar 1/2 din secţie este aproape gata şi va urma să se dea în folosinţă. Cealaltă jumătate sperăm să urmeze să fie renovată“, a scris şi Daniela Ichimov. „Of... groaznic. Am vorbit cu o asistentă de la Pediatrie şi mi-a zis că, oricât s-ar curăţa şi moderniza secţia, tot degeaba“, a scris Ionela Moldoveanu. La rândul ei, Claudia Solomon a spus: „Dumnezeule! O mizerie de nedescris. Aşa ceva nu se poate numi spital şi mai ales secţie pentru copii. Aşa sunt şi arată! Din păcate, toate secţiile SCJU care nu au fost renovate!!! Păcat, trist, dar adevărat!!!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii