Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Făgădău caută soluţii, dar nu poate avansa un termen clar de rezolvare a situaţiei! Peste 80.000 de abonaţi, loviţi de criza apei calde la Constanţa!

ro

28 Sep, 2018 00:00 11030 Marime text
Electrocentrale Constanţa SA a refuzat să reia furnizarea agentului termic în municipiul Constanţa, după revizia de toamnă care s-a încheiat în data de 26 septembrie. Din această cauză, peste 80.000 de constănţeni şi aproximativ 60.000 de apartamente din municipiul Constanţa racordate în sistemul centralizat nu beneficiază de agent termic la ora actuală. La Constanţa se poate vorbi deja despre o criză a apei calde, aspect reiterat chiar de primarul municipiului, Decebal Făgădău.
 
Electrocentrale SA susţine că RADET i-ar datora bani, în timp ce conducerea Regiei, prin vocea directorului, Liviu Popa, susţine că sunt cu plăţile la zi, ba chiar s-au făcut plăţi anticipate.
 
La rândul său, primarul Decebal Făgădău a explicat ieri că Primăria nu are datorii la RADET, iar RADET nu recunoaşte datoria istorică pentru care se află în instanţă cu vechiul CET. „Electrocentrale Constanţa SA este o societate nouă înfiinţată prin reorganizarea ELCEN, în 2014. Cu alte cuvinte, nu există relaţii comerciale istorice, deci nu aveau cum să existe datorii istorice în această relaţie între Electrocentrale Constanţa şi RADET. Datoria istorică nu face referire la Electrocentrale Constanţa SA şi noi, atât Municipiul, cât şi RADET, am atacat în instanţă modul în care s-a făcut divizarea şi modul în care toate guvernele au încercat să scape de această problemă fierbinte şi s-o transfere în mâna primarilor. Acum ne pun pe noi constănţenii să plătim nişte penalităţi pentru ce n-au plătit ei de la centru, repet, indiferent de culoarea politică“, a spus Făgădău.
 
Problema este la Ministerul Energiei şi la Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Constanţa SA, care, în opinia primarului Făgădău, trebuie să găsească soluţia de a produce în cogenerare, de a realiza venituri din vânzarea energiei electrice. În acest moment, singurul client al Electrocentrale SA este RADET.
 
Între timp, Făgădău spune că va căuta soluţii pentru ca abonaţii RADET să beneficieze din nou de apă caldă şi mai ales de căldură în sezonul rece. „Voi căuta o soluţie pentru lunile noiembrie, decembrie, banii pentru perioada ianuarie - martie. Voi prezenta situaţia prefectului, premierului Dăncilă, pentru că sunt convins că ministrul Energiei nu a informat-o de această situaţie. Voi face ce ţine de mine ca această criză a apei calde să dureze cât mai puţin şi să găsesc o soluţie pentru căldură”, a mai subliniat Decebal Făgădău.
 
O soluţie temporară, care va fi aprobată într-o şedinţă de Consiliu Local Municipal de îndată, ar putea fi o alocare din buget în avans pentru subvenţia la căldură. Din păcate, ieri, primarul Decebal Făgădău nu a putut avansa un termen clar pentru rezolvarea crizei apei calde.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popa Mariana 01 Oct, 2018 15:04 Toata lumea vorbeste despre debransare dar,exista un dar!!!Sunt zone in care nu a ajuns conducta de gaze(zona cap linie 100)si am inteles ca nici nu se doreste acest lucru deoarece trebuie sa mai existe prosti care sa-i plateasca pe cei de la CET si RADET.Maine ne-am debrsansa daca ar fi gaze in zona.
  • Ranea 30 Sep, 2018 20:15 Mai rau ca pe vremea lui Ceausescu!Rusine!!!O săptămână fara apa calda?voua va e bine ca aveti centrale.mi.e scarba de legile din tara asta.
  • Gabriela 30 Sep, 2018 09:13 Este inadmisibil asa ceva, stam sapamani fara apa calda, in pragul sezonului rece si asteptam ca prostii in timp ce ei ne spun...mda...o sa gasim o solutie....stati linistiti. De debransat nu mai vorbim ca a devenit aproape imposibil, ei iti pun bete in roate si colac peste pupaza mai sunt si turmele de mosi si babe care nu vor nici in ruptul capului. Iar cand pe scra blocului sunt doua apartamente cu familii tinere si dornice de debransare si restul mosi incapatanati ca niste catari nu ai incotro decat sa ramai bransat si sa te rogi sa dea astia drumu la apa calda ca sa nu te imputi si sa nu faci turturi la iarna. Dar na...au pensiile marite....nu mai conteaza ca nu au apa....oricum nu se spala prea des.
  • Petrea vlad 29 Sep, 2018 19:55 Nesimtitilor stiti cum e sa stam nespalati....stati si voi ca pula va mai voteaza
  • Mimi 29 Sep, 2018 10:13 Debransarea în masă, să nu mai depinzi de toți escrocii ăstia cu salarii uriașe care, bineînțeles că au centrale termice si poate să se spele! Oricum, pe interior sunt foarte murdari,acolo nu pot face curat!!!
  • Anonim 29 Sep, 2018 08:41 Nici apa calda nu ne dau, nici sa ne debranșăm nu ne lasă. Daca sunt incompetenți de ce ne țin cu forța la radet, dând tot felul de hotărâri prin care țin artificial un sistem ineficient.
  • Cătălin 28 Sep, 2018 22:54 Asa cum a spus si interlocutorul meu,ar trebui să trecem toti pe centrale i individuale si d3sfintat CET Palas ca s8 asa iau o grămadă de bani și ci d iti este lu.ea mai draga nu aia apa calda si căldură ca mereu este cîte o avarie.
  • Anonim 28 Sep, 2018 16:59 Iar daca ai vecini "draguti" care refuza ce poti face?
  • CODREANU 28 Sep, 2018 13:48 Nu ar fi mai bine să trecem toţi pe centrale cu gaze? Să vedem atunci ce căcat mai mănâncă ei!