Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii ar fi vrut ca partidul să meargă singur în alegeri PDL Constanţa, între pro şi contra Mişcării Populare cu inima pe fond verde

ro

12 Mar, 2012 00:50 3153 Marime text

cap_1.jpgPDL începe Mişcarea Populară din teritoriu. Organizaţia judeţeană va demara consultările cu toate formaţiunile politice, mai puţin cu cele din cadrul USL, pentru formarea alianţei de dreapta.

Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Trecând peste faptul că la şedinţa de sâmbătă cvorumul a fost unul discutabil, cu 27 de voturi pentru şi 15 împotrivă, democrat-liberalii au aprobat înfiinţarea Mişcării Populare a judeţului Constanţa.

Sub sigla „inimă pe fond verde"!

La Constanţa, PDL nu va face protocol separat cu UNPR, ci va purta discuţii cu toate forţele politice locale, inclusiv pentru susţinerea de candidaţi comuni. PDL Constanţa a luat această decizie cu scopul de a obţine un scor bun la locale. De asemenea, sigla va fi o inimă pe fond verde.În paralel, conducerea PDL va negocia un protocol la nivel naţional şi cu UNPR.

Schiţa de atac electoral pentru iunie nu este neapărat pe placul primarilor PDL, care şi-ar fi dorit ca partidul să meargă singur în alegeri. Poziţiile luate în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean de către primarii prezenţi (au lipsit doar primarii de la Costineşti, Nicolae Bălcescu, Castelu şi Adamclisi) au arătat că aceştia s-ar fi simţit mai confortabil în alegeri dacă ar fi candidat sub sigla şi culorile PDL.

pdl-sigla_pdl.jpg

La vot însă, secret, părerile liderilor democrat-liberali au fost împărţite. Dacă iniţial majoritatea pedeliştilor reclamau urgenţa unei contraponderi la USL, în ultima perioadă unii dintre ei s-au repliat. Adepţii amânării lansării Mişcării Populare merg pe varianta descentralizării deciziei, în sensul încheierii de alianţe electorale în judeţe. Astfel, în condiţiile în care anul acesta nu doar şefii de Consilii Judeţene, ci şi primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur, mandatul fiind adjudecat de candidatul care obţine cele mai multe voturi, liderii judeţeni ar avea misiunea să negocieze şi să bată palma pe plan local cu partidele care ar maximiza şansele pentru PDL. Asta va face în următoarea perioadă conducerea PDL Constanţa, care a anunţat că este deschisă colaborării cu PNŢCD, PER, UNPR, UDTTMR, UDTR, dar şi cu toţi cei care cred în nevoia unei schimbări la nivelul administraţiei locale şi judeţene din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stancu 19 Mar, 2012 09:20 se vede ca sint deschisi colaborarii cu alte partide dar cine se mai baga cu ei fug toti ca dracu de tamaie
  • dana 12 Mar, 2012 14:41 Ca primari e de inteles acolo unde ei satu linistiti dar in organizatiile unde nu este foarte bine este nevoie si de singe nou.Sint anumiti presedinti de organizatii care din disperare pentru scaunele si deciziile lor sint impotriva.Totusi se vor supune majoritatii.