Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mangalia scoate la vânzare două blocuri şi un teren Executare imobiliară silită de proporţii

ro

15 Oct, 2013 00:00 5005 Marime text
Un teren în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi două blocuri nefinalizate vor fi scoase la vânzare, prin licitaţie publică, pe 28 octombrie, de Primăria municipiului Mangalia. Sunt bunuri imobile aparţinând societăţii SC Imobiliara SRL, bunuri pe care, susţin reprezentanţii administraţiei locale din Mangalia, firma riscă să le piardă din cauza unor datorii la bugetul local.
 
Primăria Mangalia anunţă organizarea unei licitaţii publice, pe data de 28 octombrie, pentru vânzarea unor bunuri imobile, proprietate a debitorului SC Imobiliara SRL, cu sediul în municipiul Bucureşti. Este vorba despre imobilul situat în intravilanul municipiului Mangalia, staţiunea Neptun, compus din teren în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi despre construcţiile bloc nr. 1 în regim D+P+4E şi bloc nr. 2 în regim D+P+10E. Blocul nr. 1 este nefinalizat şi este situat în Neptun, la ieşirea spre Jupiter, având două scări de bloc, cu 16 apartamente prevăzute cu dormitor şi 32 de garsoniere, are fundaţie de beton armat, structura de rezistenţă de beton armat, zidărie de cărămidă, iar acoperişul este de tip terasă hidroizolată.
Blocul nr. 2 este, de asemenea, nefinalizat, situat în Neptun, la ieşirea spre Jupiter, având două scări de bloc, cu 40 de apartamente prevăzute cu dormitor, 20 de apartamente prevăzute cu două dormitoare şi 20 de garsoniere. În plus faţă de blocul mai sus menţionat, acesta are zugrăveală de exterior de faţadă, tâmplărie de PVC şi balcoane metalice.
 
De ce riscă Imobiliara SRL să-şi piardă bunurile
 
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii din Mangalia, SC Imobiliara SRL a ajuns în această situaţie din cauza unor debite pe care le-a acumulat la bugetul local. Din acest motiv, pe data de 31 martie a fost emis titlu executoriu pentru sumele datorate. Primul pas a fost acela ca societăţii SC Imobiliara SRL să i se trimită o somaţie. Dar, aşa cum susţin reprezentanţii Primăriei Mangalia, pentru că firma nu a achitat datoria în termen de 15 zile de la emiterea somaţiei, au continuat măsurile de executare silită, măsuri constând în popriri pe conturi bancare şi sechestru pe bunurile imobile.
Interesant este însă faptul că nu s-au găsit disponibilităţi băneşti în conturile bancare, fapt pentru care s-a procedat la valorificarea bunurilor, prin vânzarea la licitaţie publică.
Conform spuselor reprezentanţilor administraţiei publice locale, datoria SC Imobiliara SRL ar consta în taxele şi impozitele locale pentru clădire şi teren, taxe neachitate. În ceea ce priveşte suma datorată, aceasta nu a putut fi dezvăluită de Primăria Mangalia pentru că, potrivit prevederilor OUG 92/2003, art. 11, intră în sfera secretului fiscal.
 
„Ne chinuim să achităm”
 
Licitaţia publică pentru valorizarea bunurilor menţionate va avea loc, aşa cum am specificat, pe 28 octombrie. Până la această dată, SC Imobiliara SRL va face tot posibilul să achite măcar o parte din datorie. Cel puţin asta susţin surse din cadrul societăţii. Iniţial, reprezentanţii societăţii - cel mai probabil o secretară, care a preferat să nu se recomande - au afirmat că nu sunt interesaţi să facă o declaraţie. Ulterior, însă, surse bine informate apropiate conducerii societăţii ne-au mărturisit că situaţia are prioritate şi că departamentul economic al firmei face toate eforturile pentru a achita datoria. „Ne chinuim să plătim, să achităm. Administratorul societăţii va depune toate eforturile să facă rost de bani”, au menţionat sursele citate.
Potrivit datelor disponibile pe Registrul Comerţului, SC Imobiliara SRL este administrată de Vlad Radu Popa şi are ca domeniu de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.
Asociaţi persoane fizice în SC Imobiliara SRL sunt Irina Ruxandra Popa, Nicolae Preda şi Vlad Radu Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii