Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța renunță la sediul de pe strada Sulmona. Cui aparține sediul, după diviziunea din cadrul Follow Me SRL?

ro

06 Feb, 2021 00:00 7578 Marime text
 
  • Până la sfârșitul acestui an, primăria Constanța va renunța la sediul de pe strada Sulmona nr.22 , acolo unde își desfășoară activitatea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa
  • Pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, se plătesc, lunar, peste 41.000 euro
  • Contractul dintre municipalitate și privatul care deține spațiu de pe Sulmona nr.22 a început în 2009
  • La acel moment, spațiu era deținut de Follow Me SRL, care îl achiziționase în anul 2006, prin contract de vânzare-cumpărare, de la lichidatorul Băncii Turco-Române, aflată la acea dată în faliment
  • Potrivit Monitorului Oficial, în vara anului 2019, asociatul din Follow Me, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, și-a cesionat părţile sociale, către asociatul, Ionuţ Barbu
  • Astfel, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA s-a retras din firma care a închiat primăriei sediul de pe Sulmona nr.22.
  • O dată cu această retragere, cei doi foști asociați și-au împărțit și bunurile iar clădirea în care își are biroul chiar viceprimarul Florin Cocargeanu ar fi rămas, potrivit lui Barbu în portofoliul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA
  • În ceea ce privește, contractul de închiriere dintre municipalitate și societatea Eden SRL, în al cărui spațiu, situat pe bulevardul Tomis se află sediul central al SPIT, viceprimarul Cocargeanu susține că vor urma schimbări
 
Până la sfârșitul acestui an, primăria Constanța va renunța la sediul de pe strada Sulmona nr.22 , acolo unde își desfășoară activitatea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa (SPIT), susține viceprimar municipiului Constanța, Florin Cocargeanu.
Pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, se plătesc, lunar, peste 41.000 euro, susține viceprimarul.

Este cunoscut faptul că Primăria și instituțiile subordonate Consiliului Local își desfășoară activitatea în diferite locații, unele dintre ele fiind complet inadecvate, iar în cazul altora se plătesc chirii fabuloase.

Contractul dintre municipalitate și privatul care deține spațiu de pe Sulmona nr.22 a început în 2009. La acel moment, spațiu era deținut de Follow Me SRL, care îl achiziționase în anul 2006, prin contract de vânzare-cumpărare de la lichidatorul Băncii Turco-Române, aflată la acea dată în faliment.
Spațiul este compus din teren intravilan în suprafaţă de 1.076,36 mp, conform măsurătorilor cadastrale, şi 1.069 mp, conform actelor şi clădire formată din subsol+parter+2etaje+terasă circulabilă.
Potrivit Monitorului Oficial, în vara anului 2019, asociatul din Follow Me,  Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, și-a cesionat cele 17 părţi sociale, reprezentând 85% din capitalul social al societății către asociatul, persoana fizică, Ionuţ Sorin Barbu, care deținea până atunci doar 15% din capitalul social.
Astfel, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA s-a retras din firma care a închiat primăriei sediul de pe Sulmona nr.22.
O dată cu această retragere, cei doi foști asociați și-au împărțit și bunurile. Asfel, clădirea în care își are biroul chiar viceprimarul Florin Cocargeanu ar fi rămas, potrivit lui Ionuț Barbu (n.r. cel care a rămas cu firma Follow Me, dar nu și sediul de pe Sulmona)  în portofoliul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, societate înființată 2003, cu social în Bucureşti, controlată de Masterjob Consultanţă SA, cu 93,33% din capitalul social și Valentin Gheorghe Ionescu, cu 6,67% capitalul social. Administratorul firmei care se ocupă de servicii de reprezentare media este Valentin Gheorghe Ionescu.

"Eu nu mai am nicio treabă cu sediul de pe Sulmona de vreo doi ani, de când asociatul meu a ieșit din societate și ne-am împărțit patrimoniul. Din ce știu, clădirea aparține celor de la Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Când au plecat din firmă, contractul de închiriere a fost cesionat'', a spus Barbu întrebat de reporterii ZIUA de Constanța.
În ceea ce privește, contractul de închiriere dintre municipalitate și societatea Eden SRL, în al cărui spațiu, situat pe bulevardul Tomis se află sediul central al SPIT, în suprafaţă utilă de 2.494,35 mp, compus din subsol, parter şi cinci etaje, viceprimarul Cocargeanu susține că vor urma schimbări.
Contractul de locațiune încheiat pe o perioadă de cinci ani, va putea fi rediscutat din 2022. Potrivit lui Cocargeanu, municipalitatea va renegocia  clauzele contractuale şi, implicit, contravaloarea chiriei.
Eden SRL aparține afaceristului Neculai Beciu.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Viceprimarul Cocargeanu nu mai vrea ca primăria Constanța să fie chiriaș de lux în spațiile unor privați

Nu mai are loc în sediul Primăriei! Viceprimarul Cocargeanu a decis să-și mute biroul

Celălalt apropiat al lui Mazăre, Valentin Ionescu, s-a retras Follow Me SRL, controlată exclusiv de Ionuţ Barbu

SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Legătura dintre Virginia Uzun şi administratorul firmei, Eduard Schmilevschi (documente)

Citeşte şi:  Cum a devenit Follow Me proprietarul sediului SPIT

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii