Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, condusă de Vergil Chițac, ar putea primi azi 50 de milioane de euro

ro

17 Mar, 2021 00:00 3551 Marime text
  • Azi, judecătorii din Galați au putea admite acțiunea municipalității și, pe cale de consecință, ar putea obliga Guvernul României şi Ministerul Energiei să vireze în conturile Primăriei Constanța cele 50 de milioane de euro solcitate.
  • Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, însă cauza a fost strămutată la Galați.

Judecătorii de la Secţia I civilă din Curtea de Apel Galaţi vor analiza azi, 17 martie 2021, cererea de chemare în judecată formulată deMunicipiul Constanţa prin Primar în contradictoriu cu Guvernul României şi Ministerului Energiei, solicitând 50 de milioane de euro. Cauza vizează celebrele datorii istorice legate de serviciul public de alimentare cu energie termică și a ajuns pentru prima dată în atenția magistraților în 2017.
 
Amintim că, potrivit cererii de chemare în judecată, cele 50 de milioane de euro reprezintă despăgubiri pentru prejudiciul suferit de Municipiul Constanţa ca urmare a „încălcării prevederilor memorandumului Guvernului României nr. 5018/21.03.2013, adoptat în şedinţa Guvernului din data de 27.03.2013“.
 
 Mai mult decât atât, Municipiul Constanţa prin Primar cere Guvernului României şi Ministerului Energiei să achite cheltuielile de judecată.
 
Conform datelor oficiale, Municipiul Constanţa prin Primar a arătat, în esenţă, că prezentul demers judiciar este motivat de necesitatea salvgardării interesului public local la nivelul Municipiului Constanţa, privind funcţionarea serviciului public de alimentare cu energie termică, în parametrii calitativi şi financiari optimi, fără întreruperi şi în condiţii depline de securitate a furnizării.
 
Municipiul Constanţa a mai menţionat că procesul urmăreşte crearea condiţiilor necesare pentru autorităţile locale ale Municipiului ca, în exercitarea atribuţiilor legale stabilite în sarcina acestora, în domeniul asigurării funcţionării serviciului public de alimentare cu energie termică, să „obţină recunoaşterea încălcării drepturilor şi intereselor legitime, prin abstenţiunile şi acţiunile autorităţilor publice pârâte, şi, drept urmare, stabilirea unei despăgubiri şi obligarea pârâţilor la plata acesteia“, se mai arată în cererea de chemare în judecată.
 
Cererea Municipiului Constanţa a fost analizată și de Tribunalul Galați, instanță care a respins cererea municipalității, ca neîntemeiată.
 
Nemulțumiți de decizia Tribunalului Galați, reprezentanții Municipiului Constanţa au formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Curții de Apel Galați.
 
Primul termen a fost stabilit pentru azi, 17 martie 2021, dată la care judecătorii au putea admite acțiunea municipalității și să oblige Guvernul României şi Ministerul Energiei să vireze în conturile Primăriei Constanța cele 50 de milioane de euro solcitate.
 
Citește și
 
Primăria Constanța, despre măsurile luate în contextul intrării municipiului în scenariul roșu. Ce activitățu sunt interzise

Vergil Chițac, despre Vinerea Verde - „Ne propunem ca minimum o persoană din patru angajați ai administrației locale să adere la această inițiativă”

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii