Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în politica din Constanţa! Ce decizie au luat judecătorii Curţii de Apel

ro

08 Apr, 2017 00:00 3424 Marime text
La nivelul judeţului Constanţa, este pentru prima dată când unui fost primar i se interzic drepturile elective pe o perioadă de zece ani.
 

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au amânat, pentru data de 18 mai, judecata în dosarul în care unui fost primar din judeţul Constanţa, acuzat de coruperea alegătorilor, i s-a interzis pe o durată de zece ani exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Prima instanţă i-a aplicat fostului primar doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de patru ani.
 
Vorbim despre cazul lui Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, actual viceprimar al localităţii, din partea PNŢCD, trimis în judecată, pe data de 21 octombrie 2014, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Conform procurorilor, fostul primar din Cogealac ar fi oferit, prin mai multe persoane, pâine unor cetăţeni pentru a-l vota, în campania electorală din 2012.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Marei Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, care, la data de 10 ianuarie 2017, a dispus condamnarea lui Cati Hristu, pentru coruperea alegătorilor, la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de patru ani. Fostului primar din Cogealac i-a fost interzisă, ca pedeapsă complementară, pe o durată de zece ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art .64, alin. 1, lit. a), teza a II-a, şi b) - C.pen. 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul judecătoarelor Cristian Deliorga şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, care vor lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, a fost achitat în alte două dosare separate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii