Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în Constanța. Un partid politic organizează concursuri pentru desemnarea reprezentanților săi în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliului Local Municipal și Consiliului Județean

ro

14 Dec, 2020 00:00 3285 Marime text
  • După modelul adoptat la Brașov și Timișoara, USR PLUS Constanța organizează concursuri pentru desemnarea reprezentanților Alianței în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliul Local Municipal
  • În campania electorală de la locale, candidatul la primăria Constanța, Stelian Ion și echipa sa au promis că vor milita pentru depolitizarea instituțiilor statului
  • În acest moment sunt în derulare patru astfel de concursuri pentru ocuparea următoarelor funcții - reprezentant al CJC  în "Grup de Acțiune Locală Constanța Centru" și "Grup de Acțiune Locală Constanța Sud"
  • Alte două concursuri vizează indentificarea unor membri în CA-urile RADET și CT BUS
  • Candidații vor fi invitați la o discuție cu o comisie a alianței USR PLUS

După modelul adoptat la Brașov și Timișoara, USR PLUS Constanța organizează concursuri pentru desemnarea reprezentanților Alianței în Consiliile de Administrație ale instituțiilor subordonate Consiliul Local Municipal.
În campania electorală de la locale, candidatul la primăria Constanța, Stelian Ion și echipa sa au promis că vor milita pentru depolitizarea instituțiilor statului.
În acest moment sunt în derulare patru astfel de concursuri pentru ocuparea următoarelor funcții, unele neremunerate, cum este cazul celor de  reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Centru" șireprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației "Grup de Acțiune Locală Constanța Sud".
 
Cerințele pentru ocuparea acestor funcții sunt următoarele:experiență în finanțarea prin intermediul fondurilor europene, de preferință în agricultură şi în rural; studii superioare în economie, agronomie, inginerie sau în domeniul juridic.
 
Grupurile de Acțiune Locale (GAL) sunt parteneriate între mai multe entități locale publice, private şi ale societății civile şi au scopul de a finanța cu bani europeni proiecte de dezvoltare rurală.
 
Consiliul Judeţean Constanța este partener în astfel de GAL-uri, iar Alianța USRPLUS va propune reprezentanți în cele menționate mai sus.
Prioritatea noastră este să găsim specialişti în aceste domenii, capabili să-şi asume şi să contribuie la luarea celor mai bune decizii pentru dezvoltarea rurală din județ.
Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită cv-ul şi scrisoarea de intenție prin email la adresa constanta@usr.ro sau constanta@ro.plus până miercuri, 16.12.2020 ora 12.00.
 

Concursuri pentru membri în CA-urile RADET și CT BUS

 
Propunerile USR PLUS pentru funcțiile de membri în Consiliul de Administrație a noii companii care se va înființa în locul RADET vor fi făcute în urma unui concurs de cv-uri.
 
“Urgența este dată de faptul că în perioada scurt următoare Consiliul Local se va reuni pentru a vota înființarea noii societăți. Înființarea companiei este urgentă deoarece vechea administrație nu a facut asta la timp, iar acum riscăm să pierdem fondurile europene”, transmit reprezentanții USR PLUS, care cautămcandidați care să îndeplinească următoarele cerințe: studii superioare în domeniul ingineriei și energiei, experiență în poziții de conducere, cunoștințe de operare a sistemelor informatice; managementul echipelor complexe și multidisciplinare;cunoștințe în domeniul bugetării și execuției de bugete;bune aptitudini de negociere; stăpânirea la nivel avansat a limbii engleze;
și disponibilitate imediată.
 
În același mod va fi făcută propunerea USR PLUS Constanța și pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al CT BUS S.A. (fosta RATC) va fi făcută în urma unui concurs de CV-uri.
Pentru postul de membru în CA-ul CT BUS, se caută un candidat care să îndeplinească următoarele cerințe: studii superioare de economie, transport, administrație publică sau domenii similare; experiență în poziții de conducere în managementul public și/sau privat de minim 10 ani; cunoștințe de operare a sistemelor informatice; managementul echipelor complexe și multidisciplinare; cunoștințe în domeniul bugetării și execuției de bugete; bune aptitudini de negociere; stăpânirea la nivel avansat a limbii engleze; disponibilitate imediată/cel târziu februarie 2021.
Cei interesați sunt rugați să trimită, în format electronic, un CV și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail constanta@usr.ro până la data de 15 decembrie.
Candidații vor fi invitați la o discuție cu o comisie a alianței USR PLUS.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Craii de curte veche 14 Dec, 2020 18:06 De ce nu fac concurs pentru CA-uri si la unitati sanitare? si sunt numiti nisten analfabeti functionali?se stie cine este . Cred ca USR+ au oameni mai pregatiti decit PNL. Cu vocatie in meserii(avocat , economist,medic, samd). Si la nivelul CA-urilor de la unitati medicale trebuiesc, oameni de valoare care stiu ce este stiinta" conducerii intrpriderilor" ca sa nu spun management. A fost o mintrebare.