Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preferă Volvo, Lexus sau Land Rover Impresionantul parc auto al politicienilor constănţeni (galerie foto+documente)

ro

07 Feb, 2014 00:00 8297 Marime text
Când vine vorba de autoturisme politicienii constănţenii se mulţumesc cu o maşină de lux sau cu un parc auto! Oamenii politici ai judeţului deţin adevărate bijuterii pe patru roţi, bolizi cu  sute de cai putere. Putem spune că au făcut o pasiune pentru autovehicule, aşa că fie se rezumă la unul singur, dar de lux, sau şi-au creat acasă un impresionat parc auto. Sunt printre politicieni şi cei care scriu în declaraţiile de avere că nu deţin nicio maşină. O variantă neverosimilă. Greu de crezut că aceştia se deplasează folosind mijloacele de transport în comun sau doar maşinile de serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu se joacă atunci când vine vorba de maşini şi alte mijloace de transport. Mai marele judeţului deţine, potrivit declaraţiei de avere, un Aro 304, un Jaguar, un Volkswagen Golf, un Fiat, dar şi un autovehicul de teren şi nu oricare, ci un Land Rover. Şi pentru că tot suntem la Marea Neagră, şeful CJC este proprietarul unei şalupe de agrement, marca Rascala. Nu deţine întreaga ambarcaţiune, ci o cotă indiviză în procent de 33%, scrie în declaraţia de avere din 2013, mai marele CJC. Vicele CJC, Cristian Darie, cel pe care l-am putut vedea zilele trecute la bordul elicopterului medicalizat al CJC, nu se lasă nici el mai prejos când vine vorba de ambarcaţiuni, căci autoturisme, dacă ne-am luat după cele scrise în declaraţia de avere, nu deţine. Vicele CJC declară în schimb că este proprietarul unei rulote camping Adria, a două bărci cu motor Cuddy şi Saphir şi a unui motovehicul nautic/peridoc, marca Yamaha XLT 800. În schimb, vicele CJC Cristian Dragomir declară că deţine o singură maşină, mai precis un Peugeot 307.

De la maşini de epocă, la şalupe

Deşi este cunoscut faptul că este un colecţionar de maşini de epocă, acest lucru nu reiese şi din declaraţia de avere a edilului Radu Mazăre. Primarul Constanţei scrie şi în declaraţia din 2012 că deţine o şalupă şi o remorcă peridoc. În cazul lui Mazăre, doar la cele două mijloace de transport se rezumă capitolul dedicat mijloacelor de transport supuse înmatriculării, autoturismele lipsind cu desăvârşire. Fratele edilului, senatorul Alexandru Mazăre, a lăsat necompletată rubrica dedicată mijloacelor de transport, deşi nu de puţine ori a fost văzut la volanul unui bolid de lux.   
Liderul PP-DD Constanţa, Gheorghe Slabu, are gusturi rafinate în materie de maşini. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine un autoturism Lexus, un Opel, un Volvo XC90 şi un Mitsubishi.
Consilierul local Chirondojan Vasile are la rândul lui cu ce se lăuda. Social-democratul deţine două autoturisme Mercedes şi o Dacia Papuc. Consilierul judeţean PDL, Adrian Sponte, declară şi el că este proprietarul a două autoturisme Mercedes, a unei ambarcaţiuni Jeanneau şi au unei remorci peridoc. 
Senatorul liberal Puiu Haşotti este proprietarului unui Volkswagen şi al unui Ford Mondeo, pe care declară că l-a cumpărat în rate lunare eşalonate pe o durată de 3 ani.
Consilierul judeţean PDL, Florian Constantin, pare că este fidel unei singure mărci auto. Cel puţin aşa reiese din declaraţia de avere, în care scrie că deţine două autoturisme şi ambele Toyota, unul este fabricat în 2009, celălalt în 2012.  Deputatul PSD Radu Babuş este proprietarul unui singur autoturism marca Mercedes, potrivit declaraţiei de avere din ianuarie 2013. Deputatul independent Mihai Tararache preferă şi el un singur autoturism, însă nu unul oarecare ci parlamentarul poate fi văzut la volanul unui Volvo, fabricat în 2001.

Deputat pasionat de motociclete

Parcul auto al deputatului PSD Eduard Martin cuprinde de la motociclete până la bolizi pe patru roţi cu sute de cai putere precum Mercedes sau Jeep Wrangler. Mai precis, în declaraţia de avere Eduard Marin scrie că deţine două motociclete Yamaha, un bombardier ATV, un Jeep Wrangler, o motocicletă Suzuki, un autoturism Fiat 500 şi un Mercedes. Deputatul Florin Gheorghe, fost pedelist, devenit recent membru al Partidului Mişcarea Populară, deţine un Dodge Caliber şi un Peugeot 607. Deputatul PSD Cristina Dumitrache poate fi văzută la volanul unui BMW X5, fabricat în 2003, potrivit declaraţiei de avere. 
Sunt şi politicieni, nu puţini la număr, în cazul cărora, dacă am ţine cont de conţinutul declaraţiilor de avere, ar înseamna că nu deţin propriile autoturisme. Printre aceştia se numără şi următorii senatori: Mircea Banias, Cristian Gigi Chiru, Alexandru Mazăre, Nicolae Moga. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodor 07 Feb, 2014 13:14 Intreb si eu asa.Pozele astea sunt vederi de la mare sau amintiri din viitorul luminos al socialismului multilateral dezvoltat in Romania.Eu cred ca avem in fata o simulare:iata cum va trai taranul roman in Iepoca de Aur.Viitorul suna bine.Un pas mic pentru roman,un salt urias pentru emanati !
  • despre Gigi Chiru 07 Feb, 2014 10:33 Fiti si voi putin obiectivi...tot orasul l-a vazut pe Gigi in Porsche Cayenne si Jaguar Xj care nu sunt masini ieftine...daca ziceti de Mazare ca umbla cu masini scumpe si nedeclarate, scrieti si de opozitie...