Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preavize cu termen până pe 5 septembrie Iată care vor fi cele patru vămi de frontieră ale judeţului Constanţa

ro

28 Aug, 2013 00:00 3718 Marime text
Cele patru birouri vor fi conduse, în total, de şase şefi (unul la Mangalia, doi la Agigea, doi la Constanţa şi unul la Mihail Kogălniceanu)
 
Foştii angajaţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa sunt în febra examenelor. Azi continuă testarea necesară ocupării posturilor din Direcţia Regională de Finanţe Galaţi, structură care a preluat frâiele Vămilor şi Finanţelor Publice din judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Tulcea. Potrivit unor surse, după examene, în Direcţia Regională de Finanţe Galaţi vor lucra circa 50 de persoane, asta în condiţiile în care doar la DRAOV lucrau, înainte de reorganizare, 90 de salariaţi. Între timp, autorităţile centrale au mentinut cele patru birouri vamale de frontieră din judeţul Constanţa. De asemenea, este de aşteptat ca, în luna noiembrie, Direcţia Antifraudă Fiscală să-şi deschidă porţile, inclusiv la Constanţa. Între timp, unii dintre vameşi stau cu grijă, având în vedere că preavizele le expiră pe data de 5 septembrie.
 
Odată cu închiderea tuturor Direcţiilor Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale din ţară au luat fiinţă Birourile Vamale de Frontieră. În judeţul Constanţa acestea vor exista în Mangalia (care va avea, cel mai probabil, gradul 2 şi aproximativ 50 de salariaţi), în Agigea (grad 1, cu aproximativ 100 de angajaţi), în municipiul Constanţa (grad 1) şi în localitatea Mihail Kogălniceanu (grad 2). Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit surselor noastre, cele patru birouri vor fi conduse, în total, de şase şefi (unul la Mangalia, doi la Agigea, doi la Constanţa şi unul la Kogălniceanu).

Constanţa se va putea mândri şi cu un serviciu de Antifraudă Fiscală, care va avea atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală. Viitorii angajaţi ai Antifraudei Fiscale vor putea să efectueze controale în fabrici şi depozite, pe drumurile publice, în porturi, căi ferate şi fluviale, în aeroporturi, în vecinătatea punctelor vamale, în antrepozite, în zone libere, precum şi în alte locuri în care se desfăşoară o asemenea activitate. Mai mult decât atât, Direcţia Antifraudă Fiscală va avea cadrul legal să confişte bunuri ori bani, să solicite efectuarea unor percheziţii în localuri publice sau particulare, să facă uz de armamentul din dotare, să folosească mijloacele auto purtând însemnele şi dispozitivele de avertizare sonore şi luminoase din dotare şi să folosească baze de date necesare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii