Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL şi PDL îşi dispută organizaţia? Cine va controla filiala noului PNL Constanţa

ro

30 Jan, 2015 00:00 3356 Marime text
1.100 de delegaţi se vor reuni, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în contextul Consiliului Naţional al PNL, pentru validarea unei noi etape a fuziunii dintre fostul PDL şi PNL la nivelul organizaţiilor teritoriale. Gheorghe Flutur, secretarul general al PNL, a declarat că în cadrul acestui Consiliu Naţional vor fi validate conducerile de la nivelul comitetelor executive judeţene. Aşa cum anunţam în urmă cu câteva zile, aceste comitete executive reprezintă o nouă structură de conducere la nivel de judeţ.
 
Cu toate că se vehicula o variantă de conducere de tip preşedinte şi preşedinte executiv, până la alegerile parlamentare din 2016 se va merge totuşi pe actuala formulă, cu doi co-preşedinţi.
În cadrul Consiliului Naţional de mâine se va discuta şi despre împărţirea puterii în organizaţiile din teritoriu. Potrivit presei centrale, liberalii ar urma să controleze 25 de organizaţii, în vreme ce vechii democrat-liberali, 22 de filiale, potrivit unei negocieri între cele două formaţiuni politice. Conform cotidianului „Evenimentul zilei“, „PDL va domina filialele teritoriale din Cluj, Alba, Braşov, Constanţa, Arad, Timiş, Teleorman, Prahova, Gorj, Suceava“. Aşadar, potrivit informaţiilor din presa naţională, senatorul Gigi Chiru şi oamenii săi ar urma să „cârmuiască“ filiala de la malul mării.

Deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, susţine însă că lucrurile nu ar sta tocmai aşa: „Este o informaţie falsă, greşită. Nu se adevereşte. Lucrurile vor fi decise în cadrul Consiliului Naţional“. Deputatul PNL a ţinut să menţioneze că aceste comitete executive judeţene „vor fi alcătuite direct proporţional cu rezultatele obţinute de cele două partide la alegerile europarlamentare, dar şi cu numărul de parlamentari al fiecărui partid în parte“. La alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014, PNL Constanţa a devansat PDL-ul, iar în ceea ce priveşte numărul de parlamentari, liberalii au patru reprezentanţi în Parlament (trei deputaţi şi un senator), în vreme ce democrat-liberalii au rămas doar cu un senator (n.r. Gigi Chiru), după „dezertarea“ deputatului Florin Gheorghe.
Nu mai puţin important, co-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a precizat că în formarea acestor comitete executive judeţene se va ţine cont şi de numărul de primari pe care fiecare dintre cele două partide îl are în judeţ. PNL Constanţa are 22 de primari, în timp ce vechiul PDL a rămas cu doar patru primari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii