Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe principiul „ai noştri sunt mai buni" USL Constanţa a declanşat „jihadul" în instituţiile deconcentrate

ro

26 May, 2012 02:23 4809 Marime text
01_jihadul_usl_-_Oil_Terminal.jpgNicio nouă guvernare nu lasă oamenii potriviţi în locurile potrivite. Indiferent de partidul care trece din Opoziţie la Putere, asistăm întotdeauna la o „furie" a schimbărilor şefilor de instituţii, la o pseudo-revoluţie la conducerea deconcentratelor. Oamenii de partid sunt înlocuiţi de oameni de partid, dar din alt partid. În pofida oricăror posibile indignări, aceasta este o cutumă aproape instituţionalizată în România.

Noua guvernare PSD - PNL - PC, pe scurt USL, nu s-a dezis, nici ea, de această cutumă. Întocmai cum au procedat şi democrat-liberalii, pesediştii şi liberalii schimbă acum şefii deconcentratelor pentru a-şi numi oamenii pe funcţii. Principiul meritocraţiei şi profesionalismul sunt aspecte care nu au loc în această discuţie, fiindcă apartenenţa politică este cea care contează.

Subprefect X 2

 

În judeţul Constanţa, una dintre primele schimbări „bifate" de USL este numirea unui al doilea subprefect în funcţie. Asta deşi, din 2009, judeţul a „funcţionat" doar cu un subprefect. Postul i-a revenit lui Radu Volscinschi, fostul director al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Volcinschi este cunoscut drept „mâna dreaptă" a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, alături de care a lucrat, de altfel, mai bine de zece ani.

Teliceanu la DJST

O altă mişcare efectuată de USL odată cu asumarea guvernării a fost numirea liberalului Claudiu Teliceanu la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa. În urma unui examen, e drept, dar, pură „coincidenţă", numirea acestuia în funcţia de director executiv al instituţiei a avut loc taman în momentul revenirii liberalilor la Putere. Teliceanu a fost, în perioada 2005 - 2009, directorul Direcţiei pentru Tineret Constanţa. Este membru al PNL Constanţa din anul 2002.

Marcela Frigioiu, new entry în Portul Constanţa

 

01_jihadul_usl_-_Prefectura_sediu_01.jpg

Odată cu numirea lui Valentin Preda în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, administraţia locală condusă de Radu Mazăre a trebuit să numească un alt reprezentant în Consiliul de Administraţie şi în AGA la CN APM Constanţa. Amintim că Răducu Valentin Preda a fost şi consilierul primarului Mazăre. De asemenea, el a mai fost secretar de stat la Transporturi pe vremea când ministerul era condus de Ludovic Orban.

Marcela Frigioiu este şefa Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa.

Schimbări la OIL Terminal

Nici OIL Terminal nu a scăpat de anotimpul schimbărilor. În ultimele două săptămâni, doi liberali au fost numiţi la OIL. Este vorba despre Sorin Ţuţuianu, numit membru în Consiliul de Administraţie al OIL Terminal. Sorin Ţuţuianu a fost, până la acest moment, viceprimar al municipiului Medgidia, funcţie din care a demisionat, pentru a nu exista incompatibilităţi.

În cursul acestei săptămâni, Sorin Viorel Ciutureanu, de asemenea liberal, a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al OIL Terminal. Mai rămâne de văzut care va fi noul preşedinte al terminalului.

Dayan Fetislam, noul şef al ISC Constanţa

 

PSD şi-a propulsat, odată cu revenirea la guvernare, şi una dintre figurile relativ discrete ale actualei administraţii publice locale. Fost şef al Corpului de Control şi acum fost şef al Serviciului de Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, Dayan Fetislam l-a înlocuit pe Petrişor Cruceanu la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa.

APM are director nou

01_jihadul_usl_-_portul_constanta.jpg

Şi Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa are un şef nou. În locul lui Senol Zevri şi al interimarei Simona Constantin a fost numită Lavinia Monica Zaharia. Ordinul de numire în funcţia de director al APM pentru Zaharia a fost semnat de ministrul Rovana Plumb, la începutul acestei săptămâni.

Parpală, din nou în cărţi

 

Nu în ultimul rând, social-democraţii constănţeni vor să-l readucă în prima linie şi pe Boris Parpală. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, l-a anunţat, de altfel, pe Parpală, cu ocazia unei lansări a unui candidat PSD, ca viitor director al DADR Constanţa. În prezent, conducerea instituţiei este asigurată de Paraschiva Bobe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doru caloriferu 26 May, 2012 11:31 Ca a venit Teliceanu la DJST e foarte bine. Etanar,competent si ambitios.Dar ii va fi foarte greu sa lupte cu ,,caracatita " Elenri care are o armata de rude si prieteni angajati la directie si care de fapt conduce inca aici indemnand la ilegalitati ca pe timpul ei.