Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Ciurea, condamnat pentru furt din Portul Constanţa Ar trebui să demisioneze şeful Serviciului de aprovizionare din CNAPMC? (document)

ro

17 Jul, 2014 00:00 5468 Marime text
Paul Ciurea a fost condamnat şi judecat alături de Petre Larie, agent în cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa.

În luna iunie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul în care Ilie Rachieru, fostul director al RADET Constanţa, a fost acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie. Amintim că instanţa l-a condamnat pe Rachieru la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi pentru luare de mită în formă continuată. La momentul pronunţării Înaltei Curţi, Rachieru era încă director în funcţie al RADET, însă a demisionat ulterior, aşa cum anunţase, de altfel, cu luni în urmă.

RADET nu este însă singura instituţie în care o persoană care ocupă o funcţie de conducere a fost condamnată. Potrivit rechizitoriului, Paul Ciurea a fost prins, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2013, alături de alte persoane, în timp ce transporta 1,5 tone de cărbune furat din incinta SC Minmetal SA Constanţa. Pe data de 21 februarie 2013, Ciurea este trimis în judecată. În luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Constanţa dă sentinţa: „Condamnă pe inculpatul Ciurea Paul la pedeapsa închisorii de 1 an. În baza art. 71 alin. 1 C. p: Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64, alin. a, teza a doua şi lit. b C. p: În baza art. 81 C. p: Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În baza art. 82 C. p: Stabileşte termen de încercare 3 ani. În baza art. 71 alin. 5 C. p: Constată suspendată executarea pedepsei accesorii, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii“. Aşadar, Paul Ciurea este condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată. El atacă însă decizia instanţei. Chiar şi aşa, Curtea de Apel Constanţa, care a închis definitiv dosarul în care Ciurea a fost judecat şi condamnat pentru fapte de corupţie, menţine pedeapsa, dând verdictul pe 23 iunie 2014.

Serviciul de aprovizionare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) îl are ca şef serviciu pe... Paul Ciurea. Acesta este cunoscut drept un apropiat al lui Decebal Şerban, directorul general adjunct al CNAPMC, dar şi, potrivit unor surse, al lui George Vişan, director comercial în cadrul companiei şi consilier PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa. L-am contactat telefonic pe Decebal Şerban, directorul general adjunct al CNAPMC. Vizibil deranjat de subiect, Şerban a declarat: „Nu ştiu pentru ce... Nu avem niciun proces, din ce ştiu. N-am date despre aşa ceva.“ Aşadar, un mare „nu“. Şerban nu a menţionat însă altceva despre subalternul său.
Rămâne de văzut dacă, în contextul celor mai sus menţionate, directorul CNAPMC sau o altă persoană îndreptăţită va solicita lămuriri privind condamnarea lui Paul Ciurea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii