Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul, apropiat de Mazăre şi Constantinescu „Terasa cu flori“, amendată cu 60.000 de lei, redeschisă după câteva ore (galerie foto)

ro

26 Jul, 2014 00:00 9203 Marime text
Un control efectuat joi de reprezentanţi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) şi comisari de la CJPC Constanţa la restaurantul „Terasa cu flori”, situată în zona Cazinoului din Mamaia, a scos la iveală faptul că agentul economic nu dă nici doi bani pe sănătatea noastră. Coordonată de Marius Dunca, şeful ANPC, comisia de control a constatat că multe dintre preparatele din bucătărie nu aveau elemente de identificare și erau depozitate la temperaturi de 30 grade, deși temperaturile indicate erau între 2 și 8 grade. Mai mult, unele dintre alimente erau alterate sau cu urme de mucegai. Astfel, existau alimente gătite ținute în găleți din plastic acoperite cu o folie, cu aspect și miros modificate, peștele nu avea elemente de identificare, iar creveții erau expirați din iunie. Și asta nu e tot. În meniu era cotlet de porc la 200 de grame, iar când a fost cântărit avea 180 grame. În consecinţă, „Terasa cu flori“ a fost închisă de ANPC. De asemenea, proprietarul va achita şi o amendă de 60.000 lei.

Tot în aceeaşi zi, restaurantul „Terasa cu flori“ a fost redeschis. „În seara zilei de joi, agentul economic a făcut o solicitare de redeschidere a restaurantului, deoarece deficienţele au fost remediate. De altfel, chiar de faţă cu noi toate alimentele au fost adunate în saci şi duse pentru a fi neutralizate. Rămăsese doar de făcut curăţenie“, a declarat Mihai Perifan, comisarul-şef adjunct al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanţa.

Afacerea, pe un fost teren al RAEDPP Constanţa

„Terasa cu flori“ funcţionează pe societatea Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, care aparţine lui Ozghen Husein, unul dintre apropiații echipei Mazăre - Constantinescu. Din contractul de vânzare-cumpărare încheiat la notar sub numărul de autentificare 8207/28.11.2003, reies următoarele: „achiziționarea teraselor 19-20 și 21-22, situate în „Constanța, Zona A3, stațiunea Mamaia - Zona Cazino Nord, imobil compus din teren în suprafață de 2.155,6 mp, aflat sub terase și aferent acestora (platforme, trotuare, alei de acces, spațiu verde, jardiniere) și a două spații comerciale - independente cu profil de alimentație publică. Unitățile de alimentație publică sunt amplasate de o parte și de alta a scenei în aer liber din fața Cazinoului, precum și în fața Cazinoului, cu acces din promenadă“. Vorbim despre o tranzacție între Municipiul Constanța, prin Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, reprezentată prin directorul Radu Babuș, în calitate de vânzător, și SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, firma familiei Husein. Imobilul făcea parte, așa cum se precizează în același contract de vânzare-cumpărare, din patrimoniul privat al municipiului Constanța, fiind preluat în administrare de RAEDPP Constanța. Și în acest caz, cumpărătorul a plătit un avans de 32.853,52 de euro, restul de 186.166,48 de euro fiind achitat în rate trimestriale egale, în valoare de 15.513,87 de euro.

Constantinescu, naşul de cununie al fiului lui Husein

Ozghen Husein este unul dintre apropiații echipei Mazăre - Constantinescu, cel care, din vara anului trecut, este legat nu numai de interese economice comune cu cele ale şefului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ci şi printr-o legătură spirituală, Nicuşor Constantinescu fiind naşul de cununie al fiului lui Husein şi al fiicei lui Ali Nurhan. Aşa cum arată datele din Monitorul Oficial şi cele de la Registrul Comerţului, Ozghen Husein face parte din structura afacerilor echipei Mazăre - Constantinescu de cel puţin 15 ani. În anul 2000, îl regăsim pe Ozghen Husein ca asociat în SC Romanian Distribution Services SRL, alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky, Rene Ovidiu Rohan, Ştefan Popescu, Cristian Ruşescu şi Mihaela Otilia Pârvan, toţi aflându-se şi astăzi în configuraţia societăţii care, între timp, şi-a schimbat denumirea în SC Royal Distribution Services SRL. Ozghen Husein a fost partener de afaceri, în decursul timpului, cu vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, şi cu fraţii acestuia, societăţile care i-au legat, la un moment dat, fiind SC General Turism SRL, SC Varianta SRL sau SC Asociaţii SRL. De asemenea, Husein a mai fost partener de business şi cu fostul deputat, în prezent consulul general al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi cu mama acesteia, Paraschiva Barbu, în SC Grandpact SRL, societate pe care Husein a şi administrat-o.

Ozghen vs. supermarketul Lidl

De una dintre firmele la care Ozghen Husein apare ca asociat se leagă apariţia celui de-al treilea supermarket Lidl în Constanţa. În februarie 2012, publicaţia ZIUA de Constanţa scria pe larg despre istoria acestui centru comercial. Firma care a depus la vremea respectivă documentele pentru avizarea proiectului a fost SC Nortech Trade SRL, care apărea cu doi asociaţi, unul, persoană juridică, SC Habitat şi Ambient SA, şi cel de-al doilea, persoană fizică, nimeni altul decât Ozghen Husein, administratorul SC Nortech Trade SRL fiind Elvira Mihaela Tănase Gherasim, la rândul ei, o apropiată a echipei Mazăre - Constantinescu, cunoscută ca om de bază al lui Sorin Strutinsky. Numele lui Husein este destul de des întâlnit atunci când vine vorba despre afacerile interpuşilor echipei Mazăre - Constantinescu. După Lidl, un alt caz de acest gen este cel al schimburilor de terenuri, unul dintre ele datând din 2011.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Husein apare, în prezent, ca asociat sau administrator în SC Agro Util Dunărea SRL (firmă aflată momentan în întrerupere temporară de activitate), SC Asociaţii SRL, SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, SC Elcor SRL, SC Eni-Nar International SRL, SC Măgura Siloz SRL, SC NG Plus Exchange SRL, SC Nortech Trade SRL, SC Plaza Events SRL şi SC Royal Distribution Services SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Turist 26 Jul, 2014 02:40 Si ce daca a fost redeschisa? Eu am luat cunostinta despre bataia de joc a lor, asa incat voi pune in garda gasca cu care am venit la mare (28 de persoane), care va face demersuri mai departe... Si sa vedem cine le va mai trece pragul!