Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat în familie Sorina Hortolomei-Moscu şi fiica ei s-au înţeles între ele şi şi-au revocat lichidatorul judiciar

ro

04 Dec, 2019 00:00 5595 Marime text

Parteneriatele mamă-fiică Galatap şi Galamob, firme cu acţionariat identic format din Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (foto) şi fiica sa, Andreea-Georgiana Șerban, renunţă la lichidatorii judiciari pe care îi aveau. Concret, în Monitorul Oficial al României au fost publicate două hotărâri aproape identice ale celor două societăţi. Potrivit informaţiilor oficiale, Galatap şi Galamob au renunţat la serviciile lichidatorului judiciar Aqua Insolventa IPURL, reprezentat de Felicia Nadina Ovanesian.
 
Hotărârea nr. 1/2019, adoptată la data de 12 noiembrie 2019 de societatea Galatap este, aşa cum am menţionat, copia fidelă a hotărârii nr. 1/2019, adoptată în aceeaşi zi de firma Galamob. Se arată în cele două hotărâri: „Subsemnatele, Șerban Georgiana Andreea şi Hortolomei Moscu Sorina Gina, în calitate de asociate ale societăţii sus-menţionate, am hotărât: 1. Se renunţă la Hot. nr. 1/24.07.2009 cu privire la dizolvarea societăţii conform art. 227 lit. d şi numire lichidatorul şi la Hot. nr. 1/16.08.2010 privind înlocuirea lichidatorului Barladeanu Alexandru Vitali cu lichidatorul Aqua Insolventa IPURL“.
 
În aceeaşi hotărâre se arată că acţionarele declară pe propria răspundere că nu s-a procedat la repartizarea activelor sau pasivelor societăţii. Nu în ultimul rând, se arată că, urmare a renunţării la cele două hotărâri, din 2009 şi respectiv din 2010, „se revocă din funcţia de lichidator judiciar Aqua Insolventa IPURL, (...) reprezentat prin Ovanesian Felicia Nadina“. „Restul prevederilor actului constitutiv rămân neschimbate“, se arată în finalul hotărârii publicate în Monitorul Oficial al României. Aşa cum precizam, textul este identic pentru hotărârea ce priveşte Galatap, cât şi pentru cea a Galamob SRL.
 

Ce spune Registrul Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 2.12.2019, SC Galamob SRL a fost înfiinţată în 2005 şi se află în dizolvare, ultima menţiune fiind notată la ORC pe data de 25.11.2019. Capitalul social subscris al firmei este de 200 de lei, natura capitalului este privat autohton 100% şi acţiunile se împart între Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, ce deţine 5%, şi fiica sa, Georgiana-Andreea Șerban, ce deţine 95%. Activitatea principală a societăţii este fabricarea de mobilă, dar cele peste 400 de activităţi secundare includ coafură, întreţinere corporală, activităţi de arhitectură, portaluri web, depozitări, manipulări, comerţ de diferite tipuri, intermedieri pentru comerţ, repararea maşinilor şi multe altele.
 
Tot la Registrul Comerţului a fost înscrisă şi hotărârea adunării generale a asociaţilor privind dizolvarea firmei, act emis în data de 14.11.2019 şi valabil cu aceeaşi dată şi în care se arată, la motivele dizolvării faptul că este o „dizolvare conform art. 235 din Legea nr. 31/1990“. În textul de lege menţionat se precizează faptul că inclusiv la societăţile cu răspundere limitată „asociaţii pot hotărî, odată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii“. Cu alte cuvinte, cei doi acţionari ai societăţii în cauză, anume parteneriatul mamă-fiică, au căzut de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi asupra celorlalte aspecte cerute de lege.
 
Pentru a reveni la datele menţionate la Registrul Comerţului pentru Galamob, mai este de spus că în 2016, 2017 şi 2018 firma figurează cu activitate 0. În mod similar, Galatap SRL a fost înfiinţată în 2005, are acelaşi acţionariat împărţit între Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, ce deţine 5%, şi fiica sa, Georgiana-Andreea Șerban, cu 95%.
 
Societatea se ocupă, de asemenea, cu fabricarea de mobilă, în principal, dar şi cu alte peste 400 de activităţi secundare. Aceleaşi menţiuni privind dizolvarea se regăsesc şi în înregistrările ORC privind Galatap SRL, fiind identice cu cele legate de Galamob SRL. În 2016, 2017 şi 2018, societatea a avut activitate 0.
 
Citeşte şi:
 

Modificări la Mosqmad SRL
Copiii Sorinei Hortolomei-Moscu au tras pe dreapta una dintre firmele de la „mami“. Și-au împărţit frăţeşte şi activele societăţii radiate

 

Mehmetoglu, Bulevard şi Millenium Global Development
Cum o duc acum firmele acuzate de DNA Constanţa de spălare de bani şi condamnate iniţial de judecători

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii