Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Papuaşul” vs. „moldoveanul” Cearta pentru port. Băsescu, Mazăre, Fenechiu. Ce spune fiecare

ro

29 Mar, 2013 00:00 2633 Marime text
Trecerea unui pachet de acţiuni deţinute de stat şi administrate în prezent de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa de la Ministerul Transporturilor către administraţia Mazăre naşte tensiuni între primarul Radu Mazăre, pe de o parte, şi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, de cealaltă parte.

Astfel, preşedintele României a făcut, miercuri seară, mai multe declaraţii pe marginea posibilei treceri a Portului Constanţa sub „umbrela” municipalităţii constănţene. „Mi-e greu să văd unul care stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia, se îmbracă în tot felul de armuri, când o face pe papuaşul, când pe apaşul, mi-e foarte greu să îl văd discutând cu generalii de la NATO chestiuni serioase legate de tranzitul de armament, de muniţie, de trupe. Mi-e greu să îl văd discutând cu Exxon, dacă le va spune să îl caute la Bamboo în discotecă. «Deci vedeţi că şeful e la Bamboo, e acolo cu nişte sirene ieşite din Marea Neagră». Cred că am fi noi neserioşi să trimitem la Exxon, NATO... Poate greşesc, dumneavoastră vedeţi vreun general american mergând să discute cu el, sau în Brazilia, că ăsta mai pleacă şi în Brazilia?”, a comentat Băsescu.

„Mie moldovenii îmi sunt simpatici”

Declaraţiile preşedintelui au venit la doar o zi după ce primarul Radu Mazăre a declarat că relaţia sa cu premierul Victor Ponta depinde de proiectul trecerii Portului Constanţa în administrarea Consiliului Local. „(Relaţia este) deocamdată bună. Să vedem cum se finalizează problema Portului”, avertiza edilul şef la finalul şedinţei CL de marţi. Tot atunci, primarul declara că ministrul Turismului şi Infrastructurii, liberalul Relu Fenechiu, „nu ştie despre port nimic, că-i moldovean şi la Moldova nu sunt porturi”.
Ieri, Relu Fenechiu a declarat că aşteaptă scuze de la Mazăre. „Sincer, mă uit în ochii lui Radu Mazăre şi aş aştepta să îşi ceară scuze, dacă el mă respectă aşa cum îl respect şi eu, ca om politic. Pentru că da, Radu Mazăre a venit să avem o discuţie bărbătească şi oficială despre Portul Constanţa. I-am spus că părerea mea este că Portul Constanţa, fiind de importanţă strategică, trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi asta e părerea mea”.
Întrebat, în contextul conferinţei de ieri, dacă îşi cere scuze ministrului Fenechiu, primarul Mazăre a spus că nu are niciun motiv să facă un astfel de gest, că îşi menţiune punctul de vedere, dar şi că îi simpatizează pe moldoveni: „Mie moldovenii îmi sunt simpatici. Şi Fenechiu îmi e simpatic. În special moldovencele (n.r. îmi sunt simpatice)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • POTA/FENECHIU 29 Mar, 2013 10:26 PAI PONTA ESTE IN SPATELE LUI FENECHIU SI ESTE CLAR CA NU VREA SA-I DEA PORTUL LUI MAZARE.PONTA SE ABTINE IN DECLARATII,CACI MAZARE ESTE DIN USL SI NU VREA SA MAI PUNA PAIE PE FOC.INCEARCA SA FIE DIPLOMAT,SA MU-L IRITE CA II TOT SPUNE CA EL A ADUS VOTURI LA USL,IN ALEGERI.INTR-UN FEL,ARE DREPTATE.UN LUCRU ESTE CERT : PONTA NU VREA SA-I DEA PORTUL SI INCEARCA SA SE ABTINA IN DECLARATII.