Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienţii deplâng „lichidarea” SOTRM Mesaje scrise cu vopsea pe aleile spitalului pentru Nicuşor Constantinescu şi Dănuţ Căpăţînă (galerie foto)

ro

09 Dec, 2013 00:00 4934 Marime text
În vara acestui an, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) din Eforie Sud a devenit secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Mutarea a avut loc în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa, care a invocat reorganizarea sistemului sanitar. La foarte scurt timp, blocul operator al spitalului s-a închis. Încă de atunci, medici reputaţi ai acestei unităţi sanitare au atras atenţia asupra faptului că, la mijloc, ar fi de fapt interese imobiliare, iar în acest sens amintim poziţionarea spitalului pe faleza din Eforie Sud, pe un teren împădurit în suprafaţă de 17 hectare.

La începutul acestei luni, şase medici constănţeni de la SOTRM, specializaţi în ortopedie, au fost trimişi în şomaj. Motivul? Pe acest spital, considerat al doilea spital de ortopedie din ţară, se pune lacătul. Asta în pofida tuturor promisiunilor potrivit cărora medicii nu vor rămâne fără loc de muncă. Mai mult decât atât, aceşti doctori nu pot să profeseze nici la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru că, se pare, unitatea nu ar avea locuri disponibile pentru ei. Situaţia de la SOTRM nu a lăsat opinia publică fără reacţii. Astfel, în curtea SOTRM, chiar la intrare, pe aleile principale au fost scrise, cu vopsea albă, două mesaje. Cel dintâi îi vizează în mod direct pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi pe managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Dănuţ Căpăţînă: „Bine aţi venit! Nicuşor şi Căpăţînă v-au amputat”.
Cel de-al doilea mesaj exprimă dorinţa oamenilor, posibili pacienţi ai SOTRM: „Vrem spital în Eforie”. Cât priveşte „destinatarul” acestui mesaj, acesta ar putea fi atât Nicuşor Constantinescu, cât şi Ministerul Sănătăţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii