Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin de restricţie pentru un tânăr din Constanţa. Ce a determinat instanţa să ia această măsură

ro

06 Apr, 2019 00:00 2830 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus emiterea unui ordin de protecţie pentru o perioadă de trei luni pe numele unui tânăr de 24 de ani din Constanţa care şi-a ameninţat mama şi sora. F.I., mama bărbatului, a cerut în instanţă ca fiul său, D.E.I., să fie evacuat din locuinţă de teamă să nu îi facă rău ei şi fiicei sale minore.
Astfel, Judecătoria Constanţa a dispus la data de 29 martie 2019 evacuarea pârâtului din locuinţa reclamantei din municipiul Constanţa şi i-a interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta. De asemenea, nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri de mama şi sora lui.
 
În plângerea adresată poliţiei, reclamanta a arătat că în data de 27.03.2019 fiul ei a sustras din dormitorul locuinţei, dintr-un sertar, un telefon mobil, după care a plecat. Apoi a revenit cu intenţia de a lua şi un televizor, fapt pentru care reclamanta nu i-a permis accesul în casă. Fiul ei a bătut la uşă, nu i-a deschis, a început să tragă de gratii, să ţipe, să înjure, să ameninţe - „Ai să ieşi tu afară, pun eu mâna pe tine, te distrug, de mâna mea ai să sfârşeşti”, a scuipat către reclamantă şi către fiica acesteia. Tânărul s-a dus către un autoturism, ţipând şi înjurând continuu, după care s-a suit pe capota motor, sărind pe ea.
 
Potrivit rolii.ro, în instanţă, mama a declarat: „Mă simt ameninţată şi eu şi fiica mea de fiul meu. Problemele trenează de câţiva ani, de când sunt divorţată de soţul meu. Sunt în situaţia de a apela la Poliţie ca ultima şansă!”. De altfel, tânărul a fost şi la o evaluare psihologică. Întrebată în instanţă mama dacă divorţul de soţ ar fi afectat comportamentul copilului, femeia a spus: „Violenţă în familie nu a fost, soţul meu nu a fost violent nici faţă de copii, nici faţă de mine, dar după această perioadă fiul meu a ajuns la un medic psihiatru, tot pentru problemele pe care le făcea, nu ştiu cum a fost diagnosticat, în schimb, a luat tratament. Cred că ar fi binevenită o evaluare psihiatrică dacă încuviinţează instanţa, pentru că simt că e ceva în neregulă cu el”.
 

Şi-a scuipat mama şi a sărit pe o maşină 

 
Au urmat apoi întrebările către tânăr.
„Întrebare instanţă: Ce aveţi de declarat?
Răspuns pârât: Am fost diagnosticat cu depresie, atâta tot. Eu am dorit decât să stau la mine în casă. Nu-mi dă voie să stau în casă, îmi zice „du-te adu-mi bani, du-te fură ”.
Întrebare instanţă: Dvs lucraţi ?
Răspuns pârât: Nu lucrez. Reclamanta îmi zice: „Cine eşti tu să-ţi dau o farfurie de mâncare”. Prima dată tata mi-a cumpărat mie apartamentul, iar apoi fără să ştiu, mi-a zis: „Vino la notar să semnezi divorţul între mine şi tatăl tău, ca să rămâi cu mine”, exact aşa mi-a spus, am aşteptat în maşină, am semnat şi după aceea am înţeles că am semnat să vând casa. După aceea a început să-mi spună: ieşi afară din casa mea”.
 
Întrebat cum au decurs lucrurile în data de 27 martie, tânărul a spus că în acea zi „îmi dăduse cu o săptămână în urmă un telefon spart, telefonul meu tot aşa căzuse de pe noptiere şi s-a spart. I l-am cerut să îl repar. Mi l-a dat, am plătit reparaţia şi am plecat. Când m-am întors, peste câteva zile l-am amanetat. Sora mea m-a întrebat dacă vreau încărcătorul şi i-am spus că nu vreau pentru că l-am amanetat. De atunci mi-a spus „ieşi afară din casă”, i-am cerut hainele şi nu mi-a dat nicio haină”.
 
Au urmat întrebările către tânăr cu privire la agresiune, iar acesta a recunoscut că şi-a scuipat propria mamă şi că s-a urcat cu picioarele pe un autoturism adresând injurii către cea care i-a dat viaţă.
„Întrebare instanţă: Aţi ameninţat-o pe mama dvs. în vreun fel?
Răspuns pârât: Nu, recunosc, am agresat-o verbal, am înjurat-o, dar nu i-am făcut ceva fizic.
Întrebare instanţă: Aţi scuipat-o?
Răspuns pârât : Da, m-a scuipat ea şi am scuipat-o şi eu.
Întrebare instanţă: V-aţi urcat pe capota autoturismului, cu picioarele?
Răspuns pârât: Da, pentru că mă ţinea la gratii, iar vecina mea are nişte câini foarte mari şi avea uşile deschise, ţipa ea, ţipam şi eu, şi câinii s-au agitat şi eu m-am speriat.
Întrebare instanţă: Aţi ameninţat-o că o ucideţi?
Răspuns pârât: Niciodată. Nu am ucis pe nimeni.
Întrebare instanţă: Pe sora dvs. aţi ameninţat-o ?
Răspuns pârât: Nu. Dar dacă mama îi spune să zică ceva, spune ca ea”, se arată în minuta instanţei.
 
La final, reclamanta a solicitat să i se acorde protecţie, atât personal, cât şi fiicei sale, precum şi o evaluare psihologică a pârâtului. Totodată, instanţa a avut în vedere faptul că pârâtul a adresat ameninţări în mod nemijlocit şi faţă de sora sa, raportat la declaraţia acesteia, care a arătat că fratele ei este mereu agresiv cu ea, o scuipă, o loveşte, se dezbracă în faţa sa şi mereu o loveşte.
 
Sursă text: rolii.ro
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii