Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

ro

03 Feb, 2021 00:00 10254 Marime text
  • Întâmplarea a făcut înconjurul României!
  • Totul s-a petrecut în seara zilei de data de 31 martie 2020, când un echipaj al Poliției Locală Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța a tras pe dreapta un auto care nu avea aprinse luminile de întâlnire și al cărui șofer părea băut.
 
Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Poliția Rutieră! Ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au admis acțiunea polițistului local și au anulat procesul-verbal de contravenţie.  Decizia nu este definitivă.
 

Oficial

 
„Admite plângerea. Anulează procesul-verbal de contravenţie (...). Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit art. 396 alin. 2 C.proc.civ“.   
  
Amintim că în seara zilei de data de 31 martie 2020, un echipaj al Poliției Locală Constanța se afla pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. La un moment dat, echipajul a tras pe dreapta un auto care nu avea aprinse luminile de întâlnire și al cărui șofer părea băut.
 
Atunci, polițistul local a chemat la fața locului, în ajutor, un echipaj al Poliției Rutiere Constanța. Ulterior cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că șoferul tras pe dreapta nu avea permis de conducere. Mai mult, el băuse înainte să se urse la volan (0,32 alcool pur în aerul expirat).
 
Pentru a demara cercetările specifice unui dosar penal, deschis pe numele conducătorului auto, polițistul de la Rutieră i-a solicitat buletinul polițistului local care a tras pe dreapta respectiva mașină. În acest context, cel de la Locală ar fi refuzat să se legitimeze iar cel de la Rutieră l-a amendat cu suma de 500 de lei.
 

Oficial

 
„Referitor la evenimentul din data de 31 martie, în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele: La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier. La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză. Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată“, se mai arată în punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Nemulțumit de sancțiunea primită, polițistul local s-a adresat Judecătoriei Constanța și solicitând anularea amenzii încasate. Ieri, magistrații au admis acțiunea polițistului local și au anulat procesul-verbal de contravenţie.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Citește și
 
Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat

Pățania unui constănțean amendat de Poliția Locală. Judecătorii i-au anulat sancțiunea, în primă instanță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PETRICA TUTUIANU 03 Feb, 2021 09:00 Am si eu o dilema...de cand politistul local este coleg cu politistul de la rutiera?????