Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii din conducerea societăţilor coordonate de Ministerul Economiei. Iată cine are legături strânse cu Constanţa!

ro

05 Jun, 2019 00:00 4908 Marime text
Ministerul Economiei are mai multe societăţi, autorităţi, regii şi asociaţii aflate în subordonare, în coordonare sau sub autoritate. În Consiliile de Administraţie sau în conducerile acestora se află persoane care sunt din Constanţa sau sunt implicate în alte instituţii din Constanţa.
Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă cine sunt aceşti oameni care iau decizii la nivel naţional sau local.
 
La Biroul Român de Metrologie Legală, avem la DRML Constanţa pe directorul Ştefan Gheorghe şi pe directorul adjunct Lăcrămioara Susanu.
 
La Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, preşedinte este Marius Pîrvu, vicepreşedinţi sunt - Emil Niţă şi Liliana Mincă (soţia fostului primar din Mangalia Ion Mincă). Comisar-şef adjunct la Constanţa este Horia Constantinescu.
 
La IAR SA, în CA-ul instituţiei se află Măriuca Oana Pistol, cea care a ocupat funcţia similară la Neptun-Olimp SA.
 
Şantierul Naval Mangalia SA se află în subordinea ministerului, preşedinte este Doru Jianu, iar în CA-ul societăţii există un post vacant, celelalte două posturi fiind ocupate de Mihai Eduard Frasin şi Dorin Adam.
 
La CN ROMARM SA se află în CA-ul instituţiei Gelaldin Nezir, primul general de etnie turcă al României, acesta fiind din Constanţa.
 
Din CA-ul Societăţii Naţionale a Sării SA face parte Dan-Valentin Gheorghe, cunoscut de pe vremea când era administrator la Nuclearelectrica, societate care deţine CNE Cernavodă.
 
La Societatea Naţională a Apelor Minerale SA regăsim câteva nume interesante: Florentina Costache, fosta soţie a lui Eugen Orlando Teodorovici, Mirela Florenţa Matichescu, administratorul judeţului Constanţa, implicată în conducerea mai multor societăţi de stat, şi Iulian Offenberg, fost director al ACROPO.
 
Din Consiliul de Administraţie al SMART SA face parte Iolanda Anamaria Babău, pe care o regăsim şi la Şantierul Naval 2 Mai - Mangalia.
 
Din CA-ul SN Plafar SA face parte Daniel-Adrian Naftali, din partea Fondului Proprietatea, pe care îl regăsim şi în cadrul CN APM Constanţa.
 
La Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia îl avem pe directorul Ioan Griguţă, iar în CA pe următorii: Iolanda Anamaria Babău, Anda Nicoleta Oneţiu şi Florin Victor Dumitriu.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii