Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava Queen Hind, eșuată cu mii de animale în Portul Midia. Ce s-a mai întâmplat între timp. Ultimele informații de la autorități

ro

03 Apr, 2020 00:00 5260 Marime text
 
La data de 12 martie, a fost finalizată operațiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu și sub supravegherea instituțiilor abilitate ale statului, precizează Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” - SA Constanța. La început de aprilie, nava se află, în continuare, la CN APM.

Banii de pe asigurarea pentru acoperirea costurilor dezeșuării navei, dar și a incinerării leșurilor de berbeci urmează a fi recuperați de CN APM, dar procedeul este unul de durată, putând să se ajungă inclusiv la un proces pentru recuperarea banilor de la asigurator, dacă părțile nu se vor înțelege. Nava Queen Hind se află, în prezent, în custodia CN APM Constanța, conform conducerii instituției.
Au fost eliminate toate riscurile biologice și de mediu, operațiunea, care a durat două săptămâni, desfășurându-se fără incidente. Pe 25 februarie 2020, nava Queen Hind a fost adusă în condiții de siguranță la cheu, considerându-se încheiate operațiunile de dezeșuare și ranfluare. Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, șenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricțiile în ceea ce privește navigația în condiții de siguranță în zona Midia.
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat, pe 14 ianuarie 2020, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei.

Citește și

CN APM Constanța Încărcătura navei Queen Hind a fost descărcată și trimisă la neutralizare

Portul Midia Nava Queen Hind a fost readusă la cheu (galerie foto+video)

CN APM Constanța Azi se semnează contractul pentru ranfluarea navei eșuate din Portul Midia. Cât va costa operațiunea

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii