Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări de proporţii la Curtea de Apel Constanţa. Sunt vizaţi toţi procurorii din Dobrogea (documente)

ro

08 Jan, 2019 00:00 4159 Marime text
Preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Marius Cristian Epure, în exercitarea atribuţiilor manageriale proprii, ţinând seama de inexistenţa unor dispoziţii normative secundare referitoare la configuraţia sălii de judecată, în ce priveşte modul de aşezare a procurorului, a emis o decizie prin intermediul căreia a stabilit regula de aşezare în sala de judecată a procurorilor şi avocaţilor. Aceştia vor sta la mese/birouri distincte, de aceeaşi înălţime şi, în măsura posibilităţilor, de aceeaşi dimensiune/tip/formă, aşezate direct pe podeaua încăperii, fără utilizarea vreunui accesoriu de tip „podium“, orientate cu faţa spre masa/biroul judecătorilor şi spatele spre public, în primul rând de dispunere a audienţei, dinspre masa judecătorilor spre latura opusă a încăperii.
 
„Se va urmări ca masa avocaţilor să se situeze în proximitatea spaţiului destinat persoanelor private de libertate, pentru a se asigura comunicarea optimă a apărătorilor cu beneficiarii asistenţei judiciare. Se va asigura, în mod eficient şi egal, accesul procurorilor şi avocaţilor la aparatura de înregistrare audio a şedinţei de judecată, prin poziţionarea eficientă a microfoanelor conectate la staţia de mixare/amplificare din dotarea sălii de şedinţă.
 
Poziţionarea mobilierului destinat ascultării martorilor se va face, pe cât posibil, între masa judecătorilor şi cele ale avocaţilor/procurorilor, cu faţa spre masa judecătorilor, urmând să se asigure existenţa unui scaun, pentru a fi folosit de martor în măsura în care se estimează de instanţă că ascultarea acestuia poate dura o perioadă care ar genera disconfort poziţiei ortostatice sau în caz de boală, de infirmitate sau stare de slăbiciune sau altă situaţie ce ar impune ascultarea martorului în poziţia aşezat“, potrivit deciziei nr. 11 din 4 ianuarie 2019.
 
În continuare, conform deciziei mai sus amintite, s-a mai decis ca, „pentru modificarea configuraţiei sălilor de judecată utilizate de Curtea de Apel Constanţa şi instanţele din circumscripţia teritorială, prezenta hotărâre se comunică Departamentului Economico-Financiar şi Administrativ al Curţii de Apel Constanţa pentru reconfigurarea sălilor de judecată din sediul acestei instanţe, până la data de 7 ianuarie 2019, precum şi preşedinţilor instanţelor din circumscripţia teritorială a curţii de apel, pentru reconfigurarea sălilor de judecată din imobilele aflate în administrare, estimate a fi utilizate în cauze judiciare la care participă procurorul, până la data de 31 ianuarie 2019, în măsura în care este posibil cu folosirea obiectelor de mobilier şi instalaţiei tehnice existente. În măsura realizării reconfigurării sau a apariţiei unor impedimente, conducerile instanţelor vor informa, în scris, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, cel târziu până la data de 1 februarie 2019“.
 
În continuare, potrivit deciziei nr. 9 din 4 ianuarie 2019 luate de preşedintele Curţii de Apel Constanţa, începând cu data de 4 ianuarie 2019, ora 16.00, s-au inactivat conturile de utilizatori ai aplicaţiei ECRIS, privind baza de date operaţionalizată la nivelul Curţii de Apel Constanţa şi a instanţelor judecătoreşti din circumscripţia teritorială a acesteia, în ce priveşte permisiunea de acces acordată anterior, pe conturi colective sau individuale, cu acces de la terminale situate în sediul instanţelor sau în afara sediilor instanţelor judecătoreşti. Vizaţi de această decizie sunt procurorii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - structura centrală şi structuri teritoriale, DIICOT - structura centrală şi structuri teritoriale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, şi din parchetele de pe lângă judecătoriile din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Constanţa.
 
Deciziile 9 şi 11 din 4 ianuarie 2019 pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“. 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii