Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, mulțumit de circuite și organizare Țuțuianu a decis cine îl va evalua pe dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța. Nici un specialist nu face parte din comisie (documente)

ro

13 Jul, 2020 00:00 3754 Marime text
  • Mandatul managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a fost prelungit pe ultima sută de metri a stării de urgență
  • A fost întocmit un act adițional pentru 90 de zile, dată până la care, conducerea Consiliului Județean Constanța va organiza concurs pentru postul de manager al celei mai mari unități medicale din județul Constanța
  • Președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a emis o dispoziție privind constituirea comisiei pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență
  • Din comisie, lipsesc specialiștii și fac parte numai angajați ai Consiliului Județean
 
Mandatul managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a fost prelungit în luna mai, pe ultima sută de metri a stării de urgență, datorată epidemiei de coronavirus, cu trei luni de zile.
Practic, mandatul lui Grasa a expirat în data de 11 mai, însă a fost întocmit un act adițional pentru 90 de zile, dată până la care, conducerea Consiliului Județean Constanța afirma că va organiza concurs pentru postul de manager al celei mai mari unități medicale din județul Constanța.
 

Comisia este formată numai din funcționari ai CJC. Specialiștii în management medical lipsesc

 
Recent, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a emis o dispoziție privind constituirea comisiei pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „St Apostol Andrei" Constanța, în conformitate cu Ordinului nr.112/2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poste fi prclungit sau poate înceta înainte de termen, cu modificările și completarile ulterioare,  prevederilor Ordinului nr.56212020 pentru completarea Ordinului ministrului sănătății nr.112/2007 privind criteriile de performanță și prevederilor art.176 alin (4) din Legea 95/2006 privind rcforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.
Potrivit dispoziției, care poate fi consultată în secțiunea “documente”, din comisia de evaluare a activității managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei" Constanța, fac parte numai angajați ai Consiliului Județean Constanța, care nu au nicio pregătire în domeniul medical.
Președinte: Mihaela Anca Petrachi — Director Executiv, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ;
Membri: - Florina Cristache  — Director General Adjunct, Dinecția Generală Economico — Financiară. Menționăm că aceasta este și președintele Consiliului de Administrației al SCJU și reprezentant al CJC în CA-ul unității medicale;
Leila-Mihaela Banciu — Director General, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică;
Carmen Magdalena Stoica — Șef Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității;
Elena Mihaela Iordache — Șef Serviciul Financiar;
Secretar: - Carmen Comănici - Șef Serviciul Resurse Umane și salarizare.

Tătaru mulțumit de managerul Spitalului Județean


Recent, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vizitat spitalul Județean Constanța și s-a declarat mulțumit de cele constate.
„Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Voi merge și la Spitalul Militar ROL 2. Suntem în plin sezon estival. Suntem în plin episod pandemic. Avem o mare aglomerare urbană la nivelul Constanței. Trebuie să evaluăm tot ce însemnă spital. Am văzut azi obiectivele cu care domnul manager se mândrește. Am vrut să revăd circuitele acestui spital. Am vrut să revăd tonusul personalului“, a precizat ministrul după ce a vizitat circuitele de la județean.
Întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la măsuri radicale împotriva conducerilor de spitale din județul Constanța, ministrul Sănătății a spus: „Nu acesta este scopul vizitei. Am venit să evaluez, să mă asigur că cel puțin pentru începutul acestui sezon estival unitățile sanitare din județul Constanța au tot ce le trebuie“.  
La rândul său, Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa,  a anunțat că zona de Radioterapie va redeveni operatională la mijlocul lunii septembrie.
 
Citește și:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății „Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Am vrut să revăd tonusul personalului“ (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii