Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:52 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan şi Damu Fudulea Şeful de la Protecţia Consumatorilor şi un inspector antifraudă, trimişi în judecată în prag de sărbători (document şi referat propunere arestare)

ro

11 Apr, 2015 00:00 3840 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihai Perifan (șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, la data faptelor) şi a lui Damu Fudulea (inspector în cadrul ANAF - Direcția Generală Antifraudă, detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, la data faptelor). 

Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii Publice al DNA, cei doi au calitatea de inculpaţi, iar în sarcina lor „s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită” (în cazul lui Mihai Perifan), respectiv „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații” (în cazul lui Damu Fudulea).

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro.

La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale de la inculpatul Perifan Mihai a sumei de 15.000 euro, dată de acesta cu titlu de mită ofițerului de poliție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi fratele său, Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelcă, apropiat atât al lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, cât şi al lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Daniel Perifan este partener de afaceri cu socrul său, Costică Zelcă, în SC Romfish Marina SRL, firmă în care apare şi turcul Binali Tarakci. Firma are sediul social în Constanţa, pe bulevardul Tomis. Asociaţii persoane fizice sunt: Costică Zelcă, născut la data de 20.12.1963, în Slobozia, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, Binali Tarakci, din Turcia, născut la data de 23.03.1969, în Gebze, Turcia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%, dar şi Daniel Perifan, născut la data de 18.12.1982, în Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25%. Administratorul firmei este Binali Tarakci, iar domeniul de activitate al unităţii este „pescuitul maritim“.
Registrul Comerţului informează că turcul Binali Tarakci apare în următoarele societăţi: Class Developer SRL (cu sediul în Constanţa), Alplast Euro - faliment (Constanţa), Black Sea Design Concept SRL, cu sediu in Bucureşti, sector 5 - radiată, Black Sea Design Concept (Constanţa), Charisma Development 2008 SRL (Constanţa), Corsa Company SRL (Constanţa), Corsa Imobiliare SRL (Constanţa), Euro Metal International SRL (Constanţa), Mirror Grill SRL - (Constanţa) este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - suspendarea executării sentinţei - suspendare procedură de insolvenţă - insolvenţă - suspendare provizorie a executării sentinţei, dar şi în Romfish Marina SRL.

În SC Corsa Company SRL (unitate cu sediul social pe bulevardul Ferdinand), Binali Tarakci este partener de afaceri cu Adriana Bolboceanu, născută la data de 28.06.1973, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 75%, dar şi cu Geo Iulian Bolboceanu (administrator) născut la data de 14.07.1971. Firma are ca obiect de activitate „comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone)“. În 2011, ZIUA de Constanţa arăta că SC Corsa Company SRL a luat fiinţă în 1996. În anul 2006, în firmă a fost cooptat Georgică Giurgiucanu, judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. După aproape doi ani de la cooptare, Giurgiucanu iese din firmă.

Aproape de începutul verii 2013, ZIUA de Constanţa informa că „SC Black Sea Design SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul «Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective», care va fi amplasat în municipiul Constanţa, strada Primăverii“. Investitorul viitorului imobil era SC Lux et Veritas. Tot în 2013, ZIUA de Constanţa arăta că societatea Black Sea Design Concept SRL a fost înfiinţată în anul 2011, are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis şi că asociaţii societăţii sunt: Tarakci Binali, Sultana Bolboceanu, născută în anul 1954, la Ostrov, David Yaes, născut în 1956, în Turcia, şi Ozgur Melih, născut în 1956, în Turcia. Cât priveşte societatea Lux et Veritas, aceasta a fost înfiinţată în anul 2013, are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis, şi este condusă de Anca Raluca Perifan, născută în anul 1987, fiica omului de afaceri Costică Zelcă, care deţine mai multe hoteluri şi imobile în Constanţa şi Mamaia. SC Lux et Veritas are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Referatul DNA privind arestarea lui Mihai Perifan şi a lui Damu Fudulea (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 11 Apr, 2015 19:42 Pacat, amandoi sunt super oameni...