Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți judecători de la Înalta Curte cer să iasă la pensie. Cine sunt și ce dosare au judecat de la Constanța

ro

20 Aug, 2020 00:00 2911 Marime text
  • Unul dintre judecătorii care vor să iasă la pensie a făcut parte din completul care a luat o hotărâre definitivă în dosarul în care Municipiul Constanţa prin Primar a chemat la judecată Guvernul României şi Ministerul Energiei, solicitând obligarea pârâţilor, în solidar, la plata sumei estimate provizoriu de 50 de milioane de euro, subiectul vizând celebrele datorii istorice.
  • Un alt magistrat a decis, în 2017, ca Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky să rămână sub control judiciar.

Secția pentru judecători din cadrul Consilului Superior al Magistraturii va analiza în ședința de azi cererile de pensionare formulate de mai mulți magistrați! Printre cei care doresc să părăsească sistemul prin pensionare se află și două judecătoare care au judecat de-a lungul timpului dosare importante pentru Constanța!
 
Prima cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, a fost formulată de Mirela Sorina Popescu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Mirela Sorina Popescu a făcut parte, în 2017, din completul de judecători care a decis ca Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky să rămână sub control judiciar.
 
Hotărârea sunt definitive şi au fost luate în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa! În continuare, acelaşi complet de cinci judecători din Curtea Supremă a admis cererea formulată de Radu Ştefan Mazăre şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 215, alin. 1, lit. c) din Codul de procedură penală, art. 82, alin. 1 şi alin. 3 şi art. 83, alin. 2 din Legea nr. 253/2013, art. 10 din Legea nr.218/2002.
 
În 2014, judecătoarea Sorina Mirela Popescu a dispus arestarea preventivă a Alinei Bica fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Mirela Sorina Popescu a făcut parte și din completul de judecată care a decis condamnarea afaceristului bucureştean Dinel Staicu la cinci ani de închisoare. Inițial, în acest dosar, Dinel Staicu fusese condamnat de Adriana Ispas, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, pentru cumpărare de influenţă, de la 3,4 ani la cinci ani de închisoare.
 

Primăria Constanța cere 50 de milioane de euro

 
Tot azi, CSM va analiza și cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Rodicăi Florica Voicu - Judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Judecătoarea a făcut parte din completul de judecată care a luat o hotărâre definitivă în dosarul în care Municipiul Constanţa prin Primar a chemat la judecată Guvernul României şi Ministerul Energiei, solicitând obligarea pârâţilor, în solidar, la plata sumei estimate provizoriu de 50 de milioane de euro, subiectul vizând celebrele datorii istorice. Magistrații au admis cererea Ministerului Energiei de strămutare a dosarului aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Pe cale de consecinţă, Curtea Supremă a decis strămutarea cauzei la Curtea de Apel Galaţi.
 
Citește și
 
Primăria Constanţa ar putea primi 50 de milioane de euro. Sunt vizate datoriile istorice. Ce au decis judecătorii

Zi mare pentru procurorii Anticorupţie din Constanţa
Trei femei de la Înalta Curte vor lua o decizie definitivă. Cine este vizat

 
DIICOT a rămas fără procuror-şef Alina Bica a fost arestată preventiv de judecătoarea Sorina Mirela Popescu (document)

Încătuşarea lui Mazăre şi NUP-ul lui Bodean
Afaceristul Dinel Staicu, condamnat definitiv de Curtea Supremă (document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii