Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mădălin Voicu şi Remus Cernea, intruşii de la malul mării Mişcări de trupe în interiorul PSD înainte de parlamentare

ro

15 Oct, 2012 01:00 5237 Marime text
cap_1.jpgOrganizaţia judeţeană a PSD Constanţa şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare, după cum a declarat deputatul PSD Constanţa, Eduard Martin. Printre noii veniţi, deputatul Mădălin Voicu, actual parlamentar PSD de Giurgiu, dar şi preşedintele Mişcării Verzilor, Remus Cernea. „Este un om fain, care face audienţă, este apreciat, nu va avea nicio problemă să câştige Colegiul 10", susţine Martin despre noul său coleg. La 60 de ani, Mădălin Voicu a devenit tată pentru a cincea oară în luna septembrie. Ceilalţi candidaţi sunt actualii parlamentari PSD de Constanţa, printre care Alexandru Mazăre, care candidează pentru un nou mandat de senator. Fostul senator PDL de Constanţa, Mircea Banias cercetat alături de 30 de vameşi în dosarul „Portul", candidează pentru un nou mandat dar din partea Partidului Conservator. De asemenea, PSD Constanţa a reconfirmat candidatura Manuelei Mitrea pentru un nou mandat din parteaorganizaţiei constănţene. Întrebat despre cât de naturală şi uşor acceptată a fost de organizaţia Constanţa, paraşutarea lui Voicu şi mai ales a ecologistului Cernea, deputatul Eduard Martin a găsit o explicaţie: „PSD Constanţa a trimis în Guvernul Ponta doi reprezentanţi, la Ministerul Transporturilor - Valentin Preda şi la Ministerul Turismului - Cristian Bărhălescu, era normal să acceptăm la rândul nostru să primim doi colegi pe listele noastre. Nu este nicio forţare, cel puţin eu nu o resimt aşa", a precizat Eduard Martin.

Mădălin Voicu, preşedintele juriului Festivalului Mamaia

Mădălin Ştefan Voicu s-a născut pe 10 Octombrie 1952 în Bucureşti. Voicu este deputat PSD de Giurgiu, iar în legislatura 1996-2000 a fost ales deputat în municipiul Bucureşti pe listele Minorităţilor. A terminat Academia Naţională de Muzică, secţia vioară. Ca profesie de bază este muzician dirijor, dar şi profesor al Academiei de muzică „Attaturk" din Izmir Turcia. A fost dirijor la Orchestra simfonică „Oltenia" din Craiova şi în Orchestra simfonică Ploieşti. A mai fost şi director al Festivalului Internaţional „George Enescu", director şi dirijor al Orchestrei de Cameră „Bucureşti I. Voicu" şi în ultimii ani preşedintele juriului Festivalului de Muzică Uşoară de la Mamaia. Voicu a fost şi membru de onoare active Academiei franceze de arte ştiinţe şi litere. Între 1994-1996 a fost preşedinte al Partidului Libertăţii şi Unităţii Sociale(PLUS), între 1996-2000 a fost preşedinte executiv al Organizaţiei „Partida Romilor", în 2000 a fost ales preşedinte de onoare al romilor din România, iar în 2002 a devenit membru al Consiliului Naţional PSD. A mai fost deputat al PSD între 2000-2004 şi 2004-2008. Voicu a beneficiat de burse pentru studierea artei dirijorale la Trier, Mainz, Stuttgart şi Londra.

Remus Cernea a protestat în 2005 împotriva lui Mazăre!

Remus Cernea şi-a făcut apariţia în politică în calitate de candidat prezidenţial anti-sistem reprezentând Partidul Verde din România. După un conflict cu conducerea PV, Remus Cernea a înfiinţat o nouă formaţiune cu program ecologist, Mişcarea Verzilor. Deşi iniţial MV era considerat un partid independent şi inovatoriu în politica românească, Remus Cernea l-a condus spre o uniune cu Partidul Social Democrat în schimbul unui post de consilier de stat şi a unei candidaturi pentru Camera Deputaţilor. Majoritatea conducerii Mişcării Verzilor a demisionat înainte de această uniune observând motivele personale ale preşedintelui. Acest gest al lui Remus Cernea contravine retoricii iniţiale prin care el condamnă activităţile trecute şi actuale ale partidelor politice din Parlamentul României. Preşedintele Mişcării Verzilor, Remus Cernea a devenit în luna mai a acestui an consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru, Victor Ponta. Cernea s-a născut la 25 iunie 1974, este activist împotriva discriminării bazate pe credinţă sau religie, partizan al separării dintre Biserică şi Stat şi fondatorul asociaţiei umaniste şi seculariste „Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă". Este cunoscut pentru numeroasele acţiuni civice derulate în ultimii ani care vizează apărarea şi promovarea drepturilor omului şi în special apărarea libertăţii de exprimare şi a libertăţii de gândire conştiinţă şi religie a fiecărui cetăţean, indiferent de convingerile sau credinţele acestuia. În 2002 a absolvit Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, fără a susţine însă lucrarea de licenţă. În 1998 fondează Societatea Culturală Noesis, o organizaţie care a editat primele cărţi on-line româneşti şi enciclopedii multimedia dedicate culturii României. În 2009 este propus candidat la preşedinţia României din partea Partidului Verde. Cernea consideră inacceptabilă coalizarea dintre politicieni şi Biserica Ortodoxă Română, care este puternic legată de Stat, deşi oficial în România se afişează principiul separării dintre cele două instituţii. A colaborat, în regim de parteneriat, în perioada 2001 - 2004, cu instituţii culturale de prestigiu, precum Academia Română, Muzeul Literaturii Române, Arhiva Naţională de Filme, Societatea Română de Radiodifuziune. A obţinut sponsorizări pentru proiecte culturale de la firme precum Microsoft România, Xerox, BRD, HVB Bank, Compaq. În 1998, împreună cu trei colegi de la Filozofie și Drept, împiedică instalarea de icoane ortodoxe în amfiteatre şi construirea unei biserici ortodoxe în curtea facultăţii. În 1999, potrivit propriilor declaraţii, în timpul războiului din fosta Iugoslavie a asistat pe viu, la Belgrad, la bombardamentele NATO. În timpul nopţilor petrecute în Iugoslavia trăieşte experienţa de a urmări apropierea unei rachete Tomahawk, exact pe direcţia hotelului de pe acoperişul căruia urmărea atacurile aeriene NATO şi răspunsul antiaerienei sârbeşti.

Remus Cernea locuieşte alături de mama sa şi ca o incompatibilitate cu politica PSD Constanţa, în 2005 a participat la miting şi a susţinut campania Salvaţi Parcul Tăbăcăriei din Constanţa, ameninţat cu mutilarea pentru a se construi un mall şi o catedrală chiar de autorităţile locale reprezentate de preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre.

Ghid de deputat sau senator

Deputatul Eduard Martin susţine că la propunerea lui Nicuşor Constantinescu în mandatul 2012-2016, toţi parlamentarii de Constanţa vor fi obligaţi să editeze un ghid al deputatului sau senatorului de Constanţa prin care parlamentarii să pună la dispoziţia electoratului toate informaţiile necesare privind activitatea desfăşurată atât în parlament cât şi în teritoriu. În viitorul mandat, audienţele vor deveni obligatorii pentru deputaţi şi senatori iar în zilele în care vor fi în Parlament, consilierii sau şefii de cabinet vor fi prezenţi la cabinetele parlamentare din teritoriu.

Candidatura lui Cristinel Dragomir, retrasă de Nicuşor

PSD_-_Cristinel_Dragomir_02.jpg

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir a fost retras în ultimul moment de pe listele de candidaţi ale PSD, la insistenţele şefului său de la Consiliul Judeţean, Nicuşor Constantinescu. „Dragomir este un om de bază în Consiliu şi probabil că preşedintele Constantinescu are nevoie de el acolo. Acesta ştiu că este motivul pentru care nu va mai candida, însă avem încredere că şi Radu Babuş se va descurca pe Colegiul 4", a mai spus Martin.

Tusac promovat la Bucureşti după alegeri

„Fostul primar de la Mangalia, va primi un post la Bucureşti după alegeri. Nu trebuie să vă miraţi că nu-l regăsiţi printre candidaţii la alegerile parlamentare. Claudiu Tusac rămâne un coleg valoros", a mai spus Eduard Martin.

Cine sunt candidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare

Camera Deputaţilor

Colegiul 1 - Gheorghe Dragomir (PNL)

Colegiul 2 - Mihai Lupu (PNL)

Colegiul3 - Cristina Dumitrache (PSD)

Colegiul 4 - Radu Babuş (PSD)

Colegiul 5 -Victor Manea (PNL)

Colegiul 6 - Eduard Martin (PSD)

Colegiul 7 - Mircea Titus Dobre (PSD)

Colegiul8 - Manuela Mitrea (PSD)

Colegiul 9 - Remus Cernea (Mişcarea Verzilor - Democraţi Agrarieni)

Colegiul 10 - Mădălin Voicu

Senat

Colegiul 1 - Puiu Haşotti

Colegiul2 -Nicolae Moga

Colegiul3 - Alexandru Mazăre

Colegiul 4 - Mircea Banias

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii