Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație publică pentru o lucrare care aduce Colegiul „Mircea cel Bătrân” în secolul XXI

ro

26 Jan, 2021 00:00 2535 Marime text

Primăria municipiului Constanța a lansat o licitație publică pentru „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Constanța“, contract a cărui valoare ajunge la 240.000 lei.

Emblematicul edificiu a fost inaugurat în anul 1925, cu toate că lucrările de construcție s-au finalizat în anul 1931. În planul cadastral al oraşului Constanţa din anul 1936, pe strada Mircea cel Mare nr. 95 este menționat Liceul de Băieţi, care se afla în proprietatea Ministerului Cultelor şi Învăţământului.
Terenul fusese donat de Primăria Constanţa și avea o suprafaţă totală de 7.454 mp, suprafaţa construcţiei fiind de 3.935 mp. Clădirea era atât liceu, cât și locuinţă a directorului şi a salariaţilor administrativi.

Ulterior, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost transformată în unitate militară, iar apoi a fost rechiziţionată de armata sovietică în perioada 1945-1958.
În anul 1958, după retragerea trupelor ruse din România, imobilul a fost retrocedat Liceului „Mircea cel Bătrân“.


Valoarea estimată a contractului se ridică la 240.000 lei

Serviciul constă în elaborarea documentației tehnico-economice (proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), documentație pentru obținerea avizelor/ acordurilor, proiect de organizare a execuției lucrărilor (POE), detalii de execuție (DDE), caiete de sarcini (CS), inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul executării lucrărilor), aferentă obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Constanța“.

Proiectul Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Constanța“ face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Constanța și a fost depus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri publice, apelul de proiecte cu titlul POR/2020?3?3.1/B/NE, SE, SM.

Elaborarea documentației tehnico-economice se va face în două faze: Faza I – Elaborare Proiect pentru obținerea Autorizației de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor (POE), Proiect Tehnic (PT), caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE) Faza II – Prestarea serviciului de asistență tehnica din partea proiectantului
Clădirile ce urmează a fi reabilitate prezintă următoarele caracteristici: Clădirea C1 regim de înălțime S+P+1E+POD, suprafața construită 2.514 mp, suprafață desfășurată 5.028 mp, respectiv clădirea C4 regim de înălțime S+P+1E, suprafață construită 277 mp, suprafață construită desfășurată 554 mp.


Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluat pe www.licitatiapublica.ro.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii