Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacrimi şi durere! Zeci de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Teodora, tânăra decedată după ce a născut la o clinică privată din Constanţa (galerie foto)

ro

29 Jan, 2018 00:00 12093 Marime text
Un soţ îndoliat, doi copii mici, o familie îndurerată şi multă tristeţe a lăsat în urma sa Teodora, tânăra care a decedat, săptămâna trecută, după ce a născut la o clinică privată din Constanţa.
 
Ieri, zeci de rude, prieteni şi cunoscuţi au condus-o pe ultimul drum pe Teodora. Tânăra îşi va dormi somnul de veci în comuna Gheorghe Lazăr din judeţul Ialomiţa. Durerea lăsată în urmă nu poate fi descrisă în cuvinte.
 
Trupul neînsufleţit al tinerei fusese depus la capela Bisericii „Sfântul Prooroc Ilie“ -Slobozia (biserica de lemn din cartierul Cărămidari). Duminică, cortegiul funerar s-a deplasat la Biserica „Sfinţii Mihail şi Gavril“ din comuna Gheorghe Lazar, judeţul Ialomiţa, unde a fost oficiată slujba religioasă.
 
Teodora Mocanu ar fi împlinit pe data de 7 februarie 35 de ani. Femeia a născut la spitalul privat Isis din Constanţa, în noaptea dintre 23 şi 24 ianuarie. După naşterea pe cale naturală, Teodora a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi transferată la Spitalul Judeţean Constanţa. Aici a fost resuscitată de cinci ori, însă, pe data de 24 ianuarie, în jurul orei 11.00, a pierdut lupta pentru viaţă. Femeia se afla la a doua naştere, iar copilul născut a supravieţuit.

Cu vocea sugrumată de durere, soţul ei ne-a povestit calvarul prin care a trecut în noaptea fatidică care i-a răpit soţia. „Soţia mea a născut pe cale naturală cu doi medici: Ioana Buda şi Bogdan Ciornei. Doamna doctor Buda a scos copilul, iar domnul doctor Ciornei a rămas să scoată placenta. După ce medicii au scos copilul, Teodora l-a ţinut în braţe şi l-a pupat. Eu am asistat la naştere şi am mers cu copilul în camera de alături. Am auzit trei ţipete şi, când m-am întors la soţia mea, am văzut ca are hemoragie. Am înţeles că placenta se lipise de cicatricea rămasă de la operaţia de cezariană“, ne-a povestit Gheorghiţă Mocanu, soţul tinerei decedate.

Teodora a avut din start o sarcină cu probleme, spune soţul. „În timpul sarcinii, soţia mea a fost supravegheată de doamna doctor Ioana Buda. Ştiam că are o sarcină cu probleme, dar am optat pentru naşterea naturală. În contractul pe care l-am semnat cu spitalul privat am precizat că optăm pentru naştere naturală. Voi sesiza Poliţia şi Parchetul. Şi după ce îmi voi aduna gândurile, voi face o sesizare la Colegiul Medicilor“, ne-a mărturisit Gheorghiţă Mocanu.

Punct de vedere din partea Spitalului Isis 

Potrivit comunicatul transmis de Spitalul Privat Isis, decesul tinerei a survenit în urma unei complicaţii rare, apărută la puţin timp după naştere, ce a dus la o hemoragie masivă.
 
„Referitor la cazul pacientei M.R.T., vă facem cunoscute următoarele: în data de 24.01.2018, la ora 00.26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu, de sex masculin, cu greutate 2.600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru. Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.
 
În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă ante-partum, cu pronostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă, conform ghidurilor clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.
 
Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare. Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi a riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.
 
Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate. Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic, s-a luat legătura cu echipa secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă. Echipa Isis Hospital va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoască şi să decidă informat modalitatea de a naşte. Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin şi suport acesteia“, a transmis, printr-un comunicat de presă, echipa Isis Hospital.

Zeci de mesaje de condoleanţe 

Aflând de vestea tragică, prietenii au transmis zeci de mesaje de condoleanţe. „Regret profund tragicul eveniment! Sper să găsiţi puterea să vă ridicaţi, măcar pentru copiii care au mare nevoie de dvs. Teo e un suflet minunat şi o să vă vegheze mereu, acolo unde s-a dus. Zbor lin, suflet curat!“, „Condoleanţe, Dumnezeu s-o odihnească în pace!“, Dumnezeu să o odihnească în pace, un suflet deosebit! Multă putere ţie şi minunilor tale!“, „Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace! Drum lin către îngeri, Teo!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanţe!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace, iar ţie multă putere să poţi trece prin aşa durere“, „O, nu, Teodora, ce om minunat... Condoleanţe! Sunt fără cuvinte...“, „Condoleanţe, drum lin spre cer, fată frumoasă!“, „Sincere condoleanţe, Gigi, fii tare! Îmi pare rău pentru cele întâmplate, fii tare pentru copii!“, „Dumnezeu să îi lumineze calea!“, „Condoleanţe, fratele meu, să fii tare să treci peste aceste clipe urate din viaţa ta...“, „Sincere condoleanţe, drum liniştit în rai, suflet frumos şi mămică bună ce ai fost!“, „Îmi pare sincer rău pentru pierderea suferită! Putere şi înţelepciune e tot ce pot sa sper că vei avea, pentru a merge mai departe!“, „Condoleanţe, fie ca drumul spre cer să-i fie presărat cu lumină si verdeaţă, iar voi să fiţi puternici pentru copii!“, „Condoleanţe... o mare durere. Sper ca bunul Dumnezeu să vă dea putere, să vă întărească să puteţi merge mai departe. Dumnezeu să-i facă odihna uşoară!“, „Condoleanţe! Să aveţi putere să treceţi peste această mare durere, Teo o să rămână în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o, Teo o să fie mereu cu noi! Nu te vom uita niciodată, suflet minunat ! Drum lin spre stele, Teo dragă!“ 

Citeşte şi: 

A lăsat în urmă doi copii şi o familie îndoliată Teodora, tânăra care a decedat după ce a născut la o maternitate privată din Constanţa, ar fi împlinit pe 7 februarie 35 de ani. Mărturisirile soţului (galerie foto+video)

Imagini de la eveniment. Live text Teodora, care a decedat, săptămâna trecută, după ce a născut la o clinică privată din Constanţa, condusă pe ultimul drum (galerie foto + video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii