Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invenţia PSD-ului lui Nicuşor şi al lui Mazăre Domeniul Public şi Privat Judeţean, în drumul spre faliment?! (documente)

ro

20 May, 2011 00:28 5490 Marime text

cap_1.jpgDuţu: „Eu nu am fost de acord, nu am votat acea hotărâre de înfiinţare. Nu am înregistrat societatea pentru că mi s-a părut mereu o escrocherie"

Societatea Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL a intrat în insolvenţă. În Monitorul oficial 1785, publicat ieri, Ionuţ Clipea - preşedintele şi consiliul său de administraţie au fost suspendaţi. Mai mult, administrator judiciar a fost numit MG Activ Insolvency IPURL.

Firma a fost înfiinţată în 2004 în urma unei expuneri de motive a grupului consilierilor PSD şi are ca unic asociat Consiliul Judeţean Constanţa. Şef al CJC era Stelian Duţu, cel care spune că nu a fost de acord cu înfiinţarea SC-ului şi că nu l-a înregistrat până la finele mandatului său. Însă, următorul pe „tron", Nicuşor Constantinescu, a avut grijă să finalizeze operaţiunea Domeniul Public şi Privat Judeţean. „Se aprobă darea în administrarea Societăţii Comerciale Domeniul Public şi Privat Judeţean - Societate cu Răspundere Limitată a bunurilor imobiliare aparţinând domeniului privat al Judeţului Constanţa şi dreptul de folosinţa asupra bunurilor imobiliare aparţinând domeniului public al judeţului Constanţa, din administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, a instituţiilor publice şi a serviciilor publice de interes judeţean, nominalizate în anexa nr.4, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre. Dreptul de administrare, respectiv dreptul de folosinţă se nasc în mod efectiv de la data predării-primirii imobilelor", se arată în articolul 10 al Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 2 din 21 ianuarie 2004, prin care a venit pe lume societatea. Numai că, aşa cum am spus, Duţu nu a vrut şi pace să înregistreze nou-creata societate. „Eu nu am fost de acord, nu am votat acea hotărâre de înfiinţare. De altfel, nu am înregistrat societatea pentru că mi s-a părut mereu o escrocherie. PSD-iştii şi PNL-iştii au votat şi aveau majoritatea. Cât am fost preşedintele CJC am refuzat să o înregistrez", povesteşte Stelian Duţu.

Executare silită, insolvenţă... Ce urmează?!

Domeniul_public_si_privat.jpgProblema a fost rezolvată de Nicuşor Constantinescu. Prin încheierea 3847 din 8 iulie 2004 a luat fiinţă SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, având ca fondator Judeţul Constanţa, iar ca administrator persoane fizice pe Ionuţ Cristian Clipea, Ion Marica, Ionuţ Chiriţă, Gheorghe Tănase şi Carmina Rodica Ţapuş. Capitalul social: 2.000.000 de lei. Acum, în 2011, capitalul a ajuns la 4.754.592,78 lei, după numeroase majorări din partea „tătucului" Consiliul Judeţean Constanţa. Probabil că PSD-iştii lui Nicuşor prevedeau un viitor de aur societăţii conduse de Ionuţ Clipea. Numai că, ieri, în Monitorul Oficial s-a publicat anunţul de intrare în insolvenţă a Domeniului Public şi Privat Judeţean. „Hotărârea este datată 21 aprilie a.c. şi spune că Ionuţ Clipea a fost suspendat din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. De asemenea, întreg consiliul, format din Carmina Rodica Ţăpuş, Eugenia Anca Botezan, Alexandru Călin Poriojnicu şi Adrian George Gâmbuţeanu (directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri), a fost suspendat. Administrator judiciar a devenit MG Activ Insolvency IPURL. Aşadar, afacerea pentru care social-democraţii s-au luptat în 2004 a ajuns să treacă printr-o procedură de insolvenţă care poate fi urmată, teoretic, de faliment. „Da, am intrat în insolvenţă. De fapt suntem în reorganizare din cauza datoriilor pe care le avem la stat. S-a suspendat CA-ul. Ne vom reorganiza şi vom găsi o modalitate de a plăti datoriile eşalonat, într-un an, doi, trei... Totul va fi în regulă", explică Ionuţ Clipea, directorul DPPJ. Potrivit site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, societatea Consiliului Judeţean are obligaţii restante la bugetul de stat în cuantum de 2.155.646 de lei şi, din această cauză, s-a început procedura executării silite. Menţionăm că am încercat să îl contactăm şi pe preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, pentru a-şi spune părerea despre situaţia neplăcută în care se află acum SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Însă, în ciuda apelurilor telefonice şi ale sms-ului trimis, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD şi ocupantul „cabinetului 1" din CJC nu a fost de găsit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • le este frica... 20 May, 2011 12:38 Asa s-a intamplat si in teritoriu...au infiintat SRL-uri pentru a putea fura mai usor , sa nu mai fie controlati de curtea de conturi. I-a mergeti la Primaria Kogalniceanu sa vedeti cate societati sunt infiintate si cum reusesc unii sa fure voalat,sa isi faca case , magazine cu etaj ... vile....
  • dani 20 May, 2011 09:42 Au mancat,au baut,au pus si la marsupiu (fara parcimonie)si ACUM STERG MASA adica URMELE.