Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contul unei datorii KLD Service ar putea transfera şase hectare de teren către Conpress Group

ro

17 Dec, 2015 00:00 4436 Marime text


Conpress Group SRL, firmă controlată de echipa Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, caută soluţii pentru a scăpa de insolvenţă, motiv pentru care urmează să depună un plan de reorganizare.
 
În acest sens, Cabinetul Individual de Insolvență Dovîncescu Cristina, administratorul judiciar al debitorului SC Conpress Group SRL, conform Încheierii nr. 352 din data de 19.06.2015, pronunţată de Tribunalul Constanța, secţia a II-a Civilă, în dosarul 4077/118/2015, a convocat Comitetul Creditorilor debitorului. Şedinţa va avea loc la sediul SC Conpress Group SRL de pe strada Ion Roată nr. 3, pe data de 23 decembrie, la ora 12.00. Creditorii urmează să voteze solicitarea administratorului special Sorin Gabriel Strutinsky cu privire la darea în plată a  şase hectare de teren în comuna Săcele, proprietate a KLD Service SRL, în contul datoriei acesteia către Conpress Group SRL, în insolvenţă.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă 21747/16.12.2015, administratorul special Sorin Gabriel Strutinsky a înaintat către administratorul judiciar CII Dovîncescu Cristina Adresa 3685 din 14.12.2015, prin care a solicitat convocarea creditorilor Conpress Group SRL, având pe ordinea de zi „darea în plată a unui număr de şase hectare de teren în comuna Săcele, proprietate a KLD Service SRL, în contul datoriei acesteia către Conpress Group SRL, în insolvenţă“.
 
„Ca urmare a faptului că, în conformitate cu evidenţele contabile, KLD Services SRL înregistrează către Conpress Group SRL, în insolvenţă, în baza contractului de novaţie din 31.01.2015, o datorie în valoare de 2.435.306,64 de lei, având în vedere faptul că firma KLD Services SRL îşi asumă prin respectivul contract de novaţie obligaţia ca în termen de un an de la data încheierii să achite suma de 2.435.306,64 de lei, fie prin remiterea efectivă, fie prin transferul de proprietate asupra unui (unor) imobil(e), teren(uri), şi cunoscut fiind faptul că deţine în proprietate un număr de şase terenuri, societăţile au convenit darea în plată a acestora în contul sumelor datorate către Conpress Group SRL, în insolvenţă. Respectivele terenuri au făcut obiectul Raportului de evaluare nr. 51/27.05.2015, evaluator SC Rosa Trade Internaţional SRL, în urma căruia s-a stabilit o valoare de piaţă - pachet de 547.800 de euro, echivalentul a 2.434.971 de lei“, se precizează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Conpress Group SRL şi-a manifestat intenţia de reorganizare

La data intrării în insolvenţă, Conpress Group SRL şi-a manifestat intenţia de reorganizare. Astfel, îşi propune ca, în cadrul planului de reorganizare ce urmează a fi depus, să se bazeze într-o proporţie însemnată pe sumele recuperate şi activele dobândite prin darea în plată de către debitori, în scopul acoperirii în întregime sau în parte a datoriilor către Conpress Group SRL - în insolvenţă. Acest lucru urmează să se materializeze fie prin valorificare, fie prin utilizarea lor, în vederea unui alt tip de abordare a activităţii desfăşurate, pentru obţinerea de plus-valoare şi îndestulare a datoriilor ce vor fi achitate conform prevederilor Planului de reorganizare.

Memorandum de înţelegere cu un partener finlandez - KES Fenlan Oy

Astfel, societatea Conpress Group SRL a încheiat, la 22.12.2014, un Memorandum de înţelegere cu un partener finlandez, respectiv KES Fenlan Oy, prin care acesta din urmă şi-a manifestat interesul de a dezvolta împreună cu partenerul Conpress Group SRL un proiect constând în dezvoltarea turistică a unei suprafeţe de şase hectare situate în judeţul Constanţa, localitatea Săcele. De asemenea,
prin acest Memorandum de înţelegere, partenerul străin se obligă să finanţeze proiectul, iar Conpress Group SRL se obligă ca, până la 31.12.2015, să achiziţioneze cu titlu de proprietate terenul pe care va fi dezvoltat proiectul - obţinerea terenurilor prin darea în plată de la KLD Services SRL reprezintă o cale propice de onorare a acordului încheiat.

Despre Conpress Group SRL



Societate cu tradiţie în Constanţa, Conpress Group SRL, fosta Conpress SIX, are printre asociaţi nume grele: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog. Potrivit Registrului Comerţului, Conpress Group SRL a fost înfiinţată în 1993 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Firma are un capital social subscris de 2.500 de lei, integral vărsat, compus din 250 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Radu Ștefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, fiecare cu câte 60 de părţi sociale - câte 24% din capitalul social. Cel de-al patrulea asociat este defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 70 de părţi sociale, adică 28% din capitalul social. Administratorul societăţii este Sorin Gabriel Strutinsky. Activitatea principală a Conpress Group SRL este „comerţul cu ridicata nespecializat“. Conpress Group SRL este implicată ca asociat persoană juridică în Tutun şi Ziare Retail SRL şi în Difuzare SRL din Tulcea - radiată însă de la Registrul Comerţului.

Cu sechestru pe bunuri

Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Sorin Strutinsky. Prin aceeaşi ordonanţă, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Radu Ștefan Mazăre. Potrivit procesului-verbal de sechestru nr. 163531/02.04.2015, a fost instituit sechestru asupra părţilor sociale deţinute de Nicuşor Constantinescu în cadrul firmei Conpress Group SRL.
 
De asemenea, prin Ordonanţa din data de 19.02.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulată în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Sorin Strutinsky.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la 31 martie 2015, firma avea restanţe către bugetul de stat, constituite în anii fiscali precedenţi, de 697.784 de lei, din care impozitul pe venitul din salarii este de 200.861 de lei, iar dobânzile şi penalităţile, de 33.340 de lei, în timp ce TVA este de 463.583 de lei. La aceeaşi dată, înregistra datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat în sumă de 567.423 de lei, din care 323.383 de lei reprezintă contribuţia de asigurări sociale datorată de angajator, 186.233 de lei este contribuţia individuală de asigurări sociale reţinută de la angajaţi, 3.478 de lei - contribuţia asigurărilor pentru accidente de muncă şi boli profesionale datorate de angajator şi 54.329 de lei - dobânzile şi penalităţile de orice fel. Şi către bugetul asigurărilor de şomaj sunt înregistrate debite la 31 martie 2015, în sumă de 17.296 de lei.
 
KLD Services SRL, cea mai prolifică firmă a lui Strutinsky
 
KLD Services SRL este numitorul comun în mai multe firme în care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt implicaţi. Cu sediul pe strada Ion Roată nr. 3, KLD Services SRL a luat fiinţă în anul 2009. Firma are un capital social subscris de 40.000 de lei, compus din 400 de părţi sociale. Asociaţi în KLD Services SRL sunt Gabriel Sorin Strutinsky, cu 396 de părţi sociale (99% din capitalul social), şi Mihaela Elvira  Gherasim Tănase, cu patru părţi sociale (1% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“, este Nicoleta Strutinsky.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015 emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA -Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
KLD Services SRL apare ca asociat în următoarele firme: SC Atmosphere Wellness SRL, Comtext SA, Eolica Investments SRL, Energy Power Solution SRL, Icar Tours Constanţa SRL, Silk Estate SA, Stiu SRL, precum şi în Tutun şi Ziare SRL, care este în insolvenţă.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii