Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În aşteptarea sentinţei de azi Nicuşor Constantinescu despre verdictul judecătorilor

ro

21 Feb, 2012 00:00 4101 Marime text
DESCHIDERENicusor-NicusorConstantinescu.jpg„Eu cred în justiţia din Constanţa şi în cea din România, dar şi în cea divină. (...) Este prematur să discut acum despre ce ar putea decide instanţa astăzi, nu vreau să mă antepronunţ, cum fac alţii", aceasta a fost declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, legată de verdictul pe care ar trebui să-l dea astăzi Judecătoria Constanţa în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În aşteptarea unei soluţii, contactat telefonic, preşedintele CJC se întreabă retoric dacă nu are şi el dreptul la prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean. „Aici este o chestiune de derizoriu deja. Eu i-am reclamat pe Stelian Duţu, fost preşedinte al CJC, şi pe alţii că au luat banii, am sesizat OLAF-ul, care a verificat dacă cele sesizate de mine sunt reale. Au găsit 3,8 milioane de euro plătite de Stelian Duţu, care ar fi fost furate. Comisia Europeană a cerut României să verifice şi să caute vinovaţii de dispariţia banilor. DNA-ul i-a dat NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale) lui Duţu, iar pe mine m-a scos vinovat, deşi eu am sesizat faptele", ne-a declarat Constantinescu. Mai mult, acesta a spus că, pe parcursul urmăririi penale, a primit o singură citaţie de la DNA, în 2008, când de altfel se afla în Bucureşti, la formarea Guvernului, astfel că nu putea să se prezinte la parchet. „În 2008, pe 6 decembrie, m-a sunat un vecin că am primit citaţie la DNA. Eu eram în Bucureşti, la formarea Guvernului şi nu puteam să mă duc la DNA, aşa că am sunat acolo, am vorbit cu procurorul de serviciu şi am încercat să reprogramez, dar nu au vrut să mă asculte. De aceea am refuzat să mă prezint în instanţă, pentru că nu mi-au respectat dreptul la apărare, nu mi-au dat voie să propun probe în apărarea mea, nu mi-au acceptat nicio cerere", a explicat Constantinescu. Totodată, acesta a mai spus: „Este dreptul meu de a tăcea, pentru că mi s-au refuzat probele". Preşedintele CJC a mai subliniat că Uniunea Europeană a fost cea care a cerut să nu se mai facă plăţile pentru România până nu se găseşte vinovatul, dar şi că, în cazul său, nu există niciun păgubit, neexistând părţi civile constituite în procesul penal, nici măcar statul român. Întrebat dacă se gândeşte să ceară strămutarea procesului de la Constanţa, Nicuşor Constantinescu a declarat că este prematură o astfel de discuţie.

Nicusor-NicusorConstantinescu07.jpg „Eu cred în justiţia din Constanţa şi în cea din România, dar şi în cea divină. Orice om are dreptul de a fi considerat nevinovat până la pronunţarea unei soluţii definitive şi chiar şi eu, ca orice cetăţean, am acest drept", a conchis preşedintele CJC. Magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, urmează să pronunţe astăzi o soluţie în procesul în care avocatul lui Nicuşor a cerut exclusiv achitarea, iar procurorii DNA condamnarea la o pedeapsă cu executare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 21 Feb, 2012 22:08 Felicirtari....era normal sa fie asa...Mult suuces in continuare !